Zangvogels in maart herkennen

Maart is een echte overgangsmaand wat vogels betreft. Terwijl veel wintergasten nog in ons land zijn, arriveren de eerste zomergasten alweer. Typische wintergasten die je in maart nog kunt zien zijn bijvoorbeeld de keep en de grote barmsijs, maar ook veel roodborsten zijn wintergasten. Aan de andere kant arriveren soorten als de tjiftjaf, blauwborst en rietzanger in maart in ons land om het vrijwel meteen op een zingen te zetten. En dan heb je natuurlijk nog de standvogels die zich in maart ook opeens weer laten horen.

18 maartse zangvogels herkennen. Raad ze in dit filmpje!

Herken jij de achttien maartse zangvogels in het filmpje hieronder? Ik heb achttien zangvogels op een rijtje gezet. Dit keer zonder naam, maar met een nummer. En die nummers komen overeen met de nummers die je onder het filmpje ziet met daarbij de juiste vogelsoort en een korte toelichting. Ga deze maand lekker naar buiten en probeer de eerste zomergasten te zien en te horen. En geniet nog even van de wintergasten. Dat laatste kan echt zo lang niet meer. De kepen, barmsijzen en veel roodborsten maken zich nu echt op voor de grote trek naar het noorden.

Oplossing van de zangvogels in het filmpje

Nog meer vogelspelletjes

Vind je het trouwens leuk om nog zo’n raadsel te doen, probeer dan deze eenden eens te herkennen of deze zangvogels in juni en steltlopers in de zomer. Wil je nog meer vogels leren herkennen, bekijk dan ook mijn videokanaal op YouTube.