Wordt de ANWB Vogelgids van Europa herdrukt?

Goed nieuws: de ANWB Vogelgids van Europa is weer leverbaar! De herdruk van de beste vogelgids van dit moment is verschenen en je kunt de gids nu weer bestellen. Om te bestelling, klik hier.

Alternatieve vogelgidsen
Wil je een aantal uitstekende alternatieven voor de ANWB Vogelgids bekijken, kijk dan eens naar mijn Top 10 van de beste vogelgidsen.
recensies vogelgidsen

4 reacties op “Wordt de ANWB Vogelgids van Europa herdrukt?

 1. Beste Jacomijn,

  Dat is een goede vraag. In de omschrijving van de vorige staat vermeld dat de ANWB Vogelgids van Europa 900 soorten beschrijft, in de nieuwe die eind mei verschijnt zouden 770 worden beschreven. Hoe valt dat verschil te verklaren? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de nieuwe druk minder soorten beschrijft.

  Dat is gelukkig ook niet het geval. Dat kun je allereerst al zien aan het aantal pagina’s. De nieuwe druk bevat 448 pagina’s, de vorige druk 445. Dus nagenoeg gelijk en zeker niet minder.

  Ik heb mijn eigen exemplaar eens opengeslagen om te kijken hoe de auteurs aan die 900 komen. En daar, in de inleiding, ligt het exacte antwoord verborgen. De auteurs schrijven het volgende (ik vat het een beetje samen):

  ‘Deze gids beschrijft ruim 770 soorten. Daarnaast worden 31 soorten apart behandeld, omdat waarnemingen van deze soorten waarschijnlijk ontsnapte exemplaren betreft. En ten slotte wordt een opsomming gegeven van meer dan 100 ‘extreme’ dwaalgasten die afkomstig zijn van andere continenten.’ 770 + 31 + 100 = 901.

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord. Deze gids blijft hoe dan ook de beste van dit moment. Daar hoeven we gelukkig niet aan te twijfelen.

  Ik ga deze extra informatie bij de recensie plaatsen, want ik kan me voorstellen dat meer mensen hier vragen over hebben. Grote dank dus voor deze signalering.

  Groeten en veel vogelplezier,

  Jako

 2. Net de vogelgids gereserveerd op Bol.com. Nu zie ik alleen in de beschrijving van deze nieuwe editie op Bol.com dat de gids ruim 770 soorten behandelt. In beschrijvingen van oudere edities lees ik dat dit er 900 zijn. Bevat deze nieuwe editie dus minder soorten? Of heeft jouw versie uit 2010 ook 770 (en geen 900) soorten? Alvast bedankt.

 3. Eindelijk zeg, de verschijningsdatum is bekend. Ik denk dat dit wel een betrouwbare datum is. Ik werk zelf bij een uitgever en alleen een uitgever kan een concrete verschijningsdatum invoeren. Dat doet Bol.com dus niet zelf. Dat doet de uitgever, en ik zie dat dat nu Kosmos Uitgevers wordt (voorheen Uitgeverij ANWB). Nu zijn zowel Kosmos als ANWB gerespecteerde uitgevers die hun zaakjes goed op orde hebben, dus je mag er van uitgaan dat die datum van 31 mei 2016 gewoon klopt. De beste vogelgids voor de actieve vogelaar is dus binnenkort weer beschikbaar en dat is goed nieuws! Bedankt voor je informatie! Groeten, Jako

 4. Goedemiddag,

  Bol.com geeft nu een verschijningsdatum van 31/05/2016. Nog maar eventjes geduld dus (als de informatie klopt).

  Vriendelijke groet,

  Michiel

Reacties zijn gesloten.