Weekbericht #17 Lekker kort

Mijn kinderen hebben vakantie en ik doe met hen mee: een ultrakort bericht dus dat alleen een bezoektip bevat: ga naar de Biesbosch, welk deel maakt niet uit. Het stikt er werkelijk van het gevogelte. Nachtegaal, grasmus, gekraagde roodstaart, ijsvogel, oeverloper en ontzettend veel meer. Wandelen, fietsen of een beetje toeren met de auto, een bezoek aan de Biesbosch is in deze tijd van het jaar echt een belevenis. En wie weet komen zeearend en visarend voorbij flappen (beide schijnen in de Biesbosch te broeden). Of de kleine geelpootruiter, maar volgens mij heb je een telescoop nodig om deze bijzondere steltloper te zien.

Ik toon nu slechts mijn oeverloper die ik er op Koningsdag filmde. Hij spuugde een braakbal uit en dat kun je in mijn nieuwste video zien.

de beste vogelgidsen van dit moment

Afkicken
Volgende week ga ik alleen maar filmen. Verder niets. Even afkicken van het scherm. Dan dus geen natuurmomentjes en weekbericht. Die draad pakken we na volgende week wel weer op.

Veel vogelplezier.

Groeten,

Jako

de beste vlindergidsen van dit moment