Wandeling langs het Zoommeer met baltsende geoorde futen als hoogtepunt

Vorige week wandelde ik op een lentedag langs de oever van het Zoommeer bij Tholen. Eerst vloog een grote groep rotganzen over, daarna vanaf de dijk een stel brandganzen. Tot mijn grote verrassing verbleven tientallen geoorde futen op het Zoommeer. Het was al heel lang geleden dat ik daar was geweest, dus tot hoe lang ze daar verblijven weet ik niet. Ik vermoed dat ze er nog wel een paar weken zullen zitten, tot ergens in april. Misschien ook niet en dan moet je snel zijn om deze prachtige futen op het Zoommeer te zien baltsen.

Eilandwandelingen behoren tot de mooiste wandelingen die er zijn, vind ik. Overal hoor je het water klotsen en vrijwel altijd waait het er. Elk eiland heeft zijn eigen sfeer. En voor elk eiland geldt: je waant je er vogelvrij. Leuk dan ook dat er een wandelgidsje met eilandwandelingen is verschenen. Tot mijn verrassing staat er ook een wandeling op het eiland Tholen in. Wel een heel ander deel van het eiland, een paar dorpen verderop. Die wandeling voert je over de zeedijk langs de Oosterschelde. Wil je weten welke route ik wandelde langs het Zoommeer of wil je de geoorde futen ook wel eens zien baltsen, open dan mijn wandelroute langs het Zoommeer. Voor een impressie van de wandeling bekijk je dit filmpje:

De beste reisgidsen voor vogelaars: