Wandeling langs het Zoommeer met baltsende geoorde futen als hoogtepunt

Op een mooie voorjaarsdag in april wandelde ik langs de oever van het Zoommeer bij Tholen. Eerst vloog een grote groep rotganzen over, daarna vanaf de dijk een stel brandganzen. Tot mijn grote verrassing verbleven tientallen geoorde futen op het Zoommeer. Het was al heel lang geleden dat ik daar was geweest, dus tot hoe lang ze daar verblijven weet ik niet. Ik vermoed dat ze er nog wel een paar weken zullen zitten, tot ver in april. Misschien ook niet en dan moet je snel zijn om deze prachtige futen op het Zoommeer te zien baltsen.

Beschrijving vogelwandeling langs het Zoommeer

Eilandwandelingen behoren tot de mooiste wandelingen die er zijn, vind ik. Overal hoor je het water klotsen en vrijwel altijd waait het er. Elk eiland heeft zijn eigen sfeer. En voor elk eiland geldt: je waant je er vogelvrij. Leuk dan ook dat er een wandelgidsje met eilandwandelingen is verschenen. Tot mijn verrassing staat er ook een wandeling op het eiland Tholen in. Wel een heel ander deel van het eiland, een paar dorpen verderop. Die wandeling voert je over de zeedijk langs de Oosterschelde. Wil je weten welke route ik wandelde langs het Zoommeer of wil je de geoorde futen ook wel eens zien baltsen, open dan mijn wandelroute langs het Zoommeer. Voor een impressie van de wandeling bekijk je dit filmpje:

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)