Vuurgoudhaantje in natuurgebied het Markiezaatsmeer

Hoeveel vogelsoorten ik het afgelopen jaar heb gefilmd weet ik niet precies, maar het zijn er heel wat. Zo nu en dan slaag ik er gelukkig nog in om een nieuwe soort te schieten. Zo bezocht ik vandaag met mijn goede vriend Peter natuurgebied het Markiezaatsmeer en was de eerste de beste vogel die we spotten een vuurgoudhaantje. Zulke beweeglijke vogeltjes filmen is altijd een crime, zo ook nu. Ik probeer meestal zo veel mogelijk in te zoomen om de vogel zo groot mogelijk in beeld te krijgen. Dit keer bleef ik op afstand en dat maakte het filmen iets gemakkelijker. Je hoeft de vogel dan niet zo ‘op de huid’ te zitten met het risico dat hij opeens uit beeld springt. Duidelijk een vuurgoudhaantje, nietwaar? Zie die wenkbrauwstreep. Die heeft een goudhaantje niet. De streep op de kop heeft ook wat oranje, maar dat zie je op deze afstand niet zo goed. In een ander filmpje heb ik het vuurgoudhaantje en goudhaantje naast elkaar gezet. Ontdek de verschillen.

top 10 de allerlaatste