Vrouwtje toppereend in de Inlaag Keihoogte bleek nooit een toppereend

Toppereenden zie ik niet vaak, ik denk zelfs dat dit pas de tweede of derde waarneming voor me is! Een stel vriendelijke Belgen wees me op het vrouwtje toppereend links voor de vogelkijkhut in de Inlaag Keihoogte bij Wissenkerke. Gelukkig maar, want ik had ze anders vast voor een vrouwtje kuifeend aangezien.

Aanvulling 4/12/2015: en dat ik het beest voor een kuifeend zou hebben aangezien, blijkt zo gek nog niet. Een paar doorgewinterde vogelaars geven op Facebook aan dat het inderdaad een kuifeend is. Ik leg me schoorvoetend bij deze constatering neer. Extra pijnlijk is dat het aantal waarnemingen van toppers voor mij nog altijd blijft steken op één of twee. Maar allez, laat ik het niet al te zwaar opvatten, er valt mee te leven, nietwaar?

nieuwe zakgids vogelsUitstekende vogelgids:

Nieuwe zakgids vogels