kneu battenoord sjaak huijer

Volg de natuur: 5 blogs van natuurbloggers

CameraNU.nl

Op mijn surftochten stuit ik regelmatig op blogs van natuurbloggers. Iedere week plaatsen enthousiaste vogelaars en natuurliefhebbers nieuwe blogs over hun waarnemingen en avonturen in de natuur. Dit zijn wat mij betreft de vijf meest interessante weblogs van natuurbloggers:

Mijn foto

Cornelis Fokker, fanatiek vogelaar, struinde deze week over de Maasvlakte. De zeevogels vlogen hem letterlijk om de oren. Maar niet alleen die. Er ‘knalden’ zomaar drie houtsnippen de Maasvlakte op! Op zee kwamen rotgans, roodkeelduiker, zeekoet, kleine alk, drieteenmeeuw en bonte strandloper voorbij. Een eind verderop, op de Brouwersdam, kuifduiker, geoorde fuut, zeekoet en paarse strandloper. Lees meer.

banner vogelboeken
winterkoning in de hellegatsplaten ooltgensplaat sjaak huijerNatuurfotograaf Adri de Groot postte vandaag een aantal prachtige foto’s van vogels in de Starrevaart. De foto’s van Adri de Groot zijn zoals altijd de moeite van het bekijken waard! Lees meer.

 


 

Ondanks het ruige karakter van de zee, was van wind nauwelijks sprake op de uitzichtheuvel/trektelpostZelf ben ik vooral actief in het Zuidwest-Nederland. Wil je weten waar je in het noorden van ons land kustvogels kunt kijken (en welke je zoal ziet), lees dan deze blog van vogelaar Willem Bosma die naar eigen zeggen een ‘natuurverslaving’ heeft opgelopen. Lees meer.

 


 

Ook altijd leuk om te lezen: de belevenissen van Henri Bouwmeester, op de waddeneilanden actief als vogelringer. Elke week ontdekt hij bijzondere gasten in zijn netten. Bezoek zijn interessante weblog om te zien welke vogels Henri gisteren wist te ‘strikken’. Lees meer.

 


SavoyNog zo’n fanatieke vogelaar: Luuk Punt. Evenals Cornelis Fokker deze week actief op een van de zeetelposten aan de kust. Omgeving Katwijk heb ik de indruk. Ook hij zag soorten als houtsnip, kleine alk en rotgans aan zich voorbij trekken. Maar ook een woestijntapuit. Kijk, dat is tenminste een zeldzame soort! Lees meer.

 


De beste en betaalbare verrekijkers voor kinderen: