Vogelspel: test je vogelkennis

Durf jij het aan om je vogelkennis te testen? Alleen, of nog leuker: samen met je vogelvrienden? Speel dan het vogelspel en bepaal je score!

Hoe werkt het?

Het vogelspel werkt heel simpel: bekijk de video op deze pagina waarin 88 vogels voorbij komen en vul op het lege invulblad achter elk nummer de naam van de vogel in. Het spel neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Gaat het iets te snel, zet de video dan even stil. Lees na het invullen verder onder de video. Je kunt trouwens ook kiezen voor de Engelse variant.

Jouw score bepalen

Voor elke juist ingevulde vogelnaam krijg je een aantal punten. De maximale score is 850 punten. Download hier het formulier met de juiste antwoorden en het aantal punten per vogel. Hoe hoog scoor jij en hoe luidt jouw eindbeoordeling?

Eindbeoordeling

0-50 punten
De visdief barst in tranen uit bij zoveel gebrek aan vogelkennis. Jij mag je nog geen vogelaar noemen, rookie! Je lijkt echter van goede wil. Suggestie: investeer eens in een vogelgids en lees voor het slapen gaan dagelijks één bladzijde. Of vraag een gratis proefles ‘Vogels om het huis’ aan bij Nico de Haan:

50-250 punten
Nou, jij herkent al een paar niet alledaagse vogels! Dat is al heel wat. Maar hoe hoopgevend ook, met deze middelmatige kennis kun je geen genoegen nemen. Hoog tijd om de puntjes op de i te zetten. Klamp je vast aan een ervaren vogelaar, ga op excursie en vraag honderduit.

250-500 punten
Met jou durf ik met een gerust hart op stap. Je bent een serieus type dat oog heeft voor alles wat vliegt. Maar het kan en moet beter! Bezoek de betere vogelgebieden en sta stil bij elke vogel die je ziet. Of vraag een gratis proefles ‘Vogels in natuurgebieden’ aan bij Nico de Haan:

500-750 punten
Hulde! Als iedereen de kennis had waarover jij beschikt, zou het in heel Nederland feest zijn. Breng daarom jouw enthousiasme en kennis over op iedereen die je tegenkomt. Zeker weten dat je daardoor je kennis zult aanscherpen.

750-845 punten
De visdief kirt van geluk, want in jou ontmoet ik een echte crack! Ik proef bij jou de hunkering naar perfectie. Maar pas op, de neiging naar perfectionisme heeft ook schaduwzijden. De bal ligt daarom geheel bij jou: ga je voor de absolute vogelkennis of vind je het nu wel welletjes? Bedenk dat je er wel van moet kunnen blijven genieten.

850 punten
In jou ontmoet ik de alwetende vogelaar. Topklasse! Carrière-advies: wordt professioneel vogelaar op een manier die bij jou past.