Vogels kijken bij Valwig aan de Moezel

Het plaatsje Valwig ligt nog in de Eifel, maar omdat deze regio zo uitgestrekt is, bespreek ik dit plaatsje apart. Dat verdient het aan een bijzondere vogelsoort die hier op de hellingen van de rivier de Moezel te zien valt: de grijze gors. De grijze gors is een zeer zeldzame dwaalgast in Nederland en België en spreekt daarom veel vogelaars tot de verbeelding. Nederlandse natuurliefhebbers bezoeken de omgeving van Valwig verder vanwege de dagvlinders die je er kunt zien.

Vakantiehuis midden in de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je vakantiehuisjes midden in de natuur, in Nederland en ver daarbuiten. Je geniet van de stilte en vooral: van de natuur!

De maanden juni en juli zijn de beste maanden om dagvlinders te kijken op de hellingen van de Moezel. Op de noordoever vliegt de apollovlinder rond. Een van de meest noordelijke leefgebieden voor deze schitterende vlinder. Ook de tweekleurige parelmoervlinder en kleine sleedoornpage kun je hier zien. Ik wil ook de spaanse vlag niet onvermeld laten. En juist ook op deze oever tref je de grijze gors. Er broeden enige tientallen paartjes in het gebied, het is een kwestie van goed zoeken en een beetje geluk hebben. Andere vogels die je hier kunt zien zijn rode wouw en europese kanarie.

Interessante natuurgebieden in de regio
De Eifel is razend interessant voor vogelaars en meer nog voor vlinderliefhebbers. Bekijk hier het complete overzicht van ‘mijn’ interessante natuurgebieden in de Eifel.

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Duitsland? Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur?
Bekijk dan het aanbod op Natuurhuisje.nl.

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)