Vogels kijken in Limburg

Ontdek hier de mooiste vogelgebieden in de provincie Limburg waar je ook nog eens kunt genieten van het bourgondische leven. Onder de kaart vindt je de omschrijvingen van de vogelgebieden.

De Banen, Nederweert
Bij Nederweert ligt natuurgebied De Banen, een vennengebied dat het Limburgs Landschap weer in volle glorie heeft hersteld. Je ziet hier veel watervogels en zangvogels. Lees meer.

Bemelerberg
Vanuit het dorp Bemelen kun je de Bemelerberg te voet verkennen. Je kunt er vele vogelsoorten zien en horen. En in de zomer geniet je er ook van de bijzondere dagvlinders. Lees meer.

Brunssummerheide, Brunssum
De Brunssummerheide is een gevarieerd natuurgebied waar je vogels van heide, bos en vennen kunt zien. Je kunt er bovendien heerlijke wandelingen maken. Een totaalervaring in de natuur dus. Lees meer.

Groote Peel, Ospel
Nationaal Park de Groote Peel ligt precies op de grens van Noord-Brabant en Limburg. In dit fantastische natuurgebied kun je heerlijk wandelen en genieten van vogels en vlinders. Zo maak je er in najaar en winter kans op kraanvogels. Lees meer.

Kunderberg, Voerendaal
De Kunderberg staat bekend om het grote aantal bijzondere planten die er groeien, waaronder een aantal orchideeën. Vogels zie je er gelukkig ook! Lees meer.

Nationaal Park Maasduinen
In Nationaal Park Maasduinen gaan sommige landschapselementen terug naar de laatste ijstijd. Het gevarieerde landschap staat garant voor héél véél vogelsoorten. Lees meer.

Meinweg, Herkenbosch
Nationaal Park de Meinweg is een uitgestrekt natuurgebied in Midden-Limburg. Bos, natte en droge heide, vennen en beekjes wisselen elkaar af. En dat betekent: ontzettend veel vogels. En natuurlijk ook heel veel andere dieren. Lees meer.

Mookerheide, Mook
Grote delen van de Mookerheide kleuren in augustus prachtig paars. Heide, bos, vennen en een heerlijk glooiend landschap wachten op je. En de vele zangvogels in dit gebied ook! Lees meer.

Sint-Jansberg, Plasmolen
Beboste hellingen, moerassen en akkers. Je vindt het in het uiterste noorden van Limburg. In zo’n natuurgebied is het natuurlijk heerlijk vogels kijken. Lekker wandelen en ondertussen genieten van de vele vogels die er leven. Lees meer.

Sint-Pietersberg
De Sint-Pietersberg biedt een stukje on-Nederlandse natuur. Vaste soort die je er ziet is natuurlijk de oehoe, maar er valt nog veel meer te ontdekken op het gebied van flora en (avi)fauna. Lees meer.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Limburg?

Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur? Of iets heel anders? Bekijk dan mijn tips. Waar ben je naar op zoek?