De beste natuurreisgidsen voor je vakantie

Wat is er mooier dan in het buitenland vogels te kijken? Vaak zie je in een andere omgeving heel andere vogels dan thuis. Soms ook hele bijzondere die in Nederland zeldzaam zijn of zelfs uitgestorven… Maar waar moet je zijn om die bijzondere waarnemingen te doen? Om je (vogel)vakantie tot een succes te maken is een goede natuurreisgids onmisbaar. Op deze pagina presenteer ik de beste natuurreisgidsen voor je vakantie. Om je goed te voor te bereiden op je vakantie, om ideeën op te doen of om ‘slechts’ in de stemming te komen. Geniet van je vakantie!

#1. A birdwatching guide to France south of the Loire including Corsica

A Birdwatching Guide to France South of the Loire Including CorsicaDit vind ik een fenomenale vogelreisgids. Hoewel in het Engels geschreven, is hij goed leesbaar. Per regio geeft de auteur gedetailleerd aan wat de hotspots zijn, hoe je die kunt bereiken en welke bijzondere vogels je er kunt waarnemen. Voor een geslaagde vogelvakantie in Frankrijk ten zuiden van de Loire is dit voor mij een onmisbare gids. En door de uitvoering praktisch onverwoestbaar.

meer-informatie-button

 

 

 

#2. A birdwatching guide to France north of the Loire

Deze auteur schreef ook de gids hierboven. Wat ik hierboven schreef, geldt ook voor deze gids, maar dan voor hotspots in Frankrijk ten noorden van de Loire.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#3. Loire Valley

Loire Valley - natuurreisgids FrankrijkEen ontzettend mooi deel in de befaamde reeks Crossbill Guides. Het beschrijft de Sologne en de Brenne, twee hotspots in Centraal-Frankrijk. Heel informatief inclusief wandel- en fietsroutes door de beide regio’s.

meer-informatie-button

 

 

 
 

#4. Adembenemend België verrassende natuur

vogels kijken op Mallorca België is een heerlijk land om vogels te kijken en om van de natuur te genieten. De mooiste natuurgebieden worden beschreven in het boek Adembenemend België verrassende natuur .

meer-informatie-button

 

 

 

#5. Vogels kijken in de Extremadura

vogels kijken op Mallorca Je vogelvakantie naar de Extremadura begint met het lezen van de reisgids Vogels kijken in de Extremadura. Deze natuurreisgids is in het Nederlands geschreven. Een fenomenale natuurreisgids trouwens!

meer-informatie-button

 

 

 

 

#6. Vogels kijken op Mallorca

vogels kijken op MallorcaEr liggen schatten op je te wachten en Vogels kijken op Mallorca is een uitstekend hulpmiddel om die schatten te ontdekken. In sommige kranten en tijdschriften worden sterren gegeven, nou, deze gids krijgt van mij de volle vijf sterren. Dubbel en dwars verdiend. Ook 100% Nederlandstalig.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#7. Vogels kijken op Lesbos

Vogels kijken op LesbosHet Griekse eiland Lesbos staat bij vele vogelaars, vogelfotografen en natuurliefhebbers bekend als een waar paradijs. Dit is de ideale natuurreisgids voor iedereen die deze rijkdom wil ontdekken. Opnieuw een schitterende uitgave van KNNV Uitgeverij. 100% Nederlandstalig.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#8. Vogels kijken in Noordoost-Duitsland

Vogels kijken in Noordoost DuitslandDuitsland heeft vogelliefhebbers veel te bieden. Het noordoosten is rijk aan uitgestrekte natuurgebieden: grote en kleinere meren, gevarieerde loofbossen, rijke uiterwaarden en zompige moerassen. Deze natuurreisgids laat je kennismaken met deze prachtige landschappen, waar je zomaar bevers, kraanvogels, grote trappen, vis- en zeearenden kunt tegenkomen. Een schitterende uitgave van de KNNV en 100% Nederlandstalig.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#9. Groot-Brittannië

Where to Watch Birds in BritainDit deel in de befaamde reeks Cross Bill Guides beschrijft de belangrijkste natuurgebieden in Groot-Brittannië en de flora en fauna die je er kunt zien.

meer-informatie-button

 

 

 
 

 

#10. Spanish Pyrenees

Spanish Pyrenees - natuurreisgids SpanjeEen prachtige reisgids over een van de mooiste natuurgebieden, flora en fauna van Spanje: de Spaanse Pyreneeën en Huesca. Rijk geïllustreerd met foto’s en kaarten en veel nuttige informatie voor de natuurliefhebber.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#11. Wild… Scandinavië

Wild ... ScandinavieDat Noordwegen, Zweden en Finland uitgestrekte natuurgebieden kennen, weet elke natuurliefhebber. Wil je weten waar je vogels moet kijken in Scandinavië, schaf dan deze gids aan. Uitgegeven door KNNV Uitgeverij.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#12. North-east Poland

North-East Poland - natuurreisgids PolenHet noordoosten van Polen is een walhalla voor natuurliefhebbers. Je vindt er de uitgestrekte Biebrza-moerassen, de oerbossen, het Mazurische merengebied en nationale parken zoals Wigry en Narew.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#13. Where to Watch Birds in Northern and Eastern Spain

Where to Watch Birds in Northern and Eastern SpainHet noorden en oosten van Spanje bieden gevarieerde landschappen, van de Pyreneeën op de grens met Frankrijk tot de kurkdroge Catalaanse kust. Dat betekent dat je hier een enorme diversiteit aan vogels kunt waarnemen.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#14. Kempen en Maasland

Kempen en Maasland - natuurreisgids BelgiëRegionaal Park Kempen en Maasland net over de Belgische grens bieden ontzettend veel natuurschoon. Reden voor KNNV Uitgeverij om deze Crossbill Guide te vertalen in het Nederlands. Ideaal voor een bijzondere wandel- of fietsvakantie in Vlaanderen. Voor wie in het buitenland vogels wil kijken en niet ver wil reizen.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#15. De Groene Reisgids Natuurreisgids Frankrijk

De Groene Reisgids Natuurreisgids FrankrijkOntdek de 30 mooiste parcs régionals en natuurgebieden van Frankrijk. Uitgewerkte wandelingen, tips voor outdoor activiteiten en uitstapjes. Authentieke logeer- en eetadresjes. Boordevol informatie over fauna en flora. De ideale reisgids voor wie houdt van het Franse buitenleven.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#16. Natuurreisgids Franse Alpen

Natuurreisgids Franse AlpenDeze rijke geïllustreerde gids laat je de wonderen der natuur van de Franse Alpen ontdekken. Naast nuttige en praktische adviezen vind je in deze gids uitleg over de ontstaansgeschiedenis, het behoud en het klimaat van deze natuurgebieden.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#17. Where to Watch Birds in Southern and Western Spain

Where to Watch Birds in Southern and Western Spain

Ook Zuid-Spanje is een hotspot voor vogelaars. Donana, Monfrague en de Straat van Gibraltar krijgen in deze gids veel aandacht, naast andere minder bekende vogelgebieden.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#18. Extremadura

Extremadura - natuurreisgids SpanjeDe Extremadura in Spanje is een waar vogelparadijs. Deze natuurgids helpt je alle wilde planten en dieren, vogels, en de landschappen in dit prachtige gebied zelf te ontdekken.

meer-informatie-button

 

 

 

 

#19. Cévennes

Cévennes - natuurreisgids FrankrijkDe streek Cévennes Nationaal Park in Zuid-Frankrijk is een uniek natuurgebied. Griel, blauwe rotslijster en ortolaan, je ziet ze op de causses, de ongerepte hoogvlakten. In de canyons broeden gieren. Een informatieve vogelreisgids die je de weg wijst naar de hotspots in deze fantastische regio.

meer-informatie-button

 

 

 

 

32 thoughts on “De beste natuurreisgidsen voor je vakantie

Geef een reactie