vogels kijken in friesland

Vogels kijken in Friesland

Ontdek op deze pagina interessante vogelgebieden in de provincie Friesland. Wil je vogels kijken in Friesland, klik dan op een van de icoontjes op het kaartje of op lees meer onder het kaartje.

Ameland
Evenals alle andere waddeneilanden, is ook Ameland een waar vogelparadijs. Het hele jaar door kun je er interessante waarnemingen doen. En alleen al de prachtige natuurgebieden doen je verlangen naar dit eiland. Lees meer.

De Afsluitdijk
Op de Afsluitdijk kun je het hele jaar door vogels kijken. Op de Waddenzee, het IJsselmeer en op de dam zelf wemelt het in bepaalde perioden van de vogels. Lees meer.

De Slotplaats, Bakkeveen
Een fraai bosgebied. Nu in Friesland, ten zuidwesten van Bakkeveen. Loof- en naaldbomen vind je er, verstilde vennen en hier en daar heide. Die afwisseling zorgt voor een heel gevarieerde vogelstand. Lees meer.

Drents-Friese Wold, Diever
Bos, heide, grasland, stuifzand en heide wisselen elkaar af op de grens van Drenthe en Friesland. Hier ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold, een van de meest uitgestrekte natuurgebieden in Nederland. Bijzondere vogels zie je er, en insecten. Lees meer.

Hegewiersterfjild, Kimswerd
In het noorden van Nederland, ten zuiden van Harlingen, ligt een drassig weidegebied dat steeds interessanter wordt voor vogelaars. Natuurmonumenten heeft er nieuwe landerijen aangekocht en die worden allemaal ingericht voor weidevogels en visdiefjes. Lees meer.

Holwerterwestpolder, Holwerd
De Holwerterwestpolder is een kweldergebied in het hoge noorden van ons land. In Friesland wel te verstaan, bij Holwerd, naast de pier waar de pont naar Ameland vertrekt. Lees meer.

Lauwersmeer, Lauwersoog
Het Lauwersmeer is een van de beste vogelkijkgebieden van ons land. Tijdens de voor- en najaarstrek zie je hier én ontzettend veel soorten én bijzondere soorten. Lees meer.

Peazemerlannen, Moddergat
Dit is denk ik wel Nederlandse natuur in optima forma. Zo moet het landschap in grote delen van West-Nederland er duizenden jaren geleden hebben uitgezien. In dit artikel ga ik in op vogels kijken in Peazemerlannen. Lees meer.

Schiermonnikoog
Op het prachtige natuureiland ervaar je het Waddengebied op zijn best. Je kunt er het hele jaar door heerlijk vogels kijken. Lees meer.

Terschelling
Nog zo’n fantastisch waddeneiland. Ook hier kun je in alle seizoenen heerlijk vogels kijken. Lees meer.

Vlieland
Vogels kijken op Vlieland. Wind, zee en stilte. En massa’s vogels en soms heel bijzondere. Lees meer.

Waddenzee
De Waddenzee behoeft geen introductie. Dit nationale park is van internationale betekenis. Een van de belangrijkste natuurgebieden van ons land. Op deze pagina vind je de beste gebieden in de Waddenzee om rotganzen te zien. Lees meer.

Westhoek
Bij het gehucht Westhoek ligt een prachtig kweldergebied waar je van najaar tot en met voorjaar enorme aantallen steltlopers en andere wadvogels kunt zien. Lees meer.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Nederland?


Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur? Of iets heel anders? Bekijk dan mijn tips. Waar ben je naar op zoek?