Vogels kijken in Drenthe

Drenthe is een van de meest geliefde provincies om er de vakantie door te brengen. Hier vind je nog de rust van het platteland. En dat betekent dat je er ook nog heerlijk kunt vogels kijken. Al fietsend of wandelend door de mooiste natuurgebieden.

Balloërveld
Het Balloërveld is een natuurgebied waar je de sporen uit een ver verleden tegenkomt. Grafheuvels, karrensporen en ommuurde wallen van eeuwen terug vind je er nog. Een paar ijstijden trokken ook zo hun sporen door het gebied en zo ontstond een gevarieerd landschap. Heidevelden, bossen en stuifzandvlakten geven het natuurgebied cachet. Lees meer.

Dwingelderveld
Ondanks dat Nederland een van de dichtstbevolkte landen ter wereld is, vind je in ons land toch nog unieke natuurgebieden. Het Dwingelderveld bijvoorbeeld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied in West-Europa. In het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld krijg je informatie op maat. Welke wandelroutes je bijvoorbeeld kunt kiezen. Lees meer.

Nationaal Park Drents-Friese Wold
Bos, heide, grasland, stuifzand en heide wisselen elkaar af op de grens van Drenthe en Friesland. Hier ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold, een van de meest uitgestrekte natuurgebieden in Nederland. Een van de gezichtbepalende elementen is de Vledder A, een beekje dat door het gebied meandert. Lees meer.

Fochteloërveen
Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een magistraal vogelgebied: het Fochteloërveen. Het is trouwens veel meer dan een vogelgebied, maar dat geldt voor de meeste natuurgebieden. Het Fochteloërveen is een uitgestrekt en ongerept hoogveengebied. En dat vind je in Nederland niet veel meer. Lees meer.

Geeserstroom
Her en der in het land moet gezorgd worden voor waterberging. Wateroverlast tijdens hevige regenbuien moet immers worden voorkomen. Bij Gees, een dorp in de buurt van Coevorden, combineerde men de aanleg van een waterberging met de aanleg van nieuwe natuur. Een nieuw moerasgebied was geboren en dan weet je: dat trekt vogels aan. Lees meer.

Landgoed De Klencke
In het zuiden van Drenthe ligt een landgoed waar je een afwisselend, historisch beekdallandschap aantreft dat uit bossen en natte hooilanden bestaat. De afwisseling maakt het landgoed aantrekkelijk om te bezoeken. Daar komt ook nog eens bij dat je er een aantal oude gebouwen kunt bewonderen, waaronder een eeuwenoude boerderij. Lees meer.

Mantingerveld
Grote stuifzandvlaktes vind je in het Mantingerveld. En jeneverbesstruiken, omgeven door eikenbossen en heide. Vanaf het moment dat Natuurmonumenten het gebied in beheer kreeg, wordt het hele gebied, inclusief de landbouwgebieden, omgevormd tot natuur. Dat zijn initiatieven naar mijn hart! Zo veel afwisseling, daar moet je wel veel vogels kunnen zien. Lees meer.

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de provincie Drenthe? Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur?
Bekijk dan het aanbod op Natuurhuisje.nl.

Verwelkom nieuw leven in jouw tuin dit broedseizoen!