Vogels kijken in de zomer – welke spullen moeten mee?

Je gaat tijdens de zomervakantie lekker vogels kijken in een of ander zonovergoten land. Hoog in de bergen van Zwitserland of midden in de fantastische Cevennen in Zuid-Frankrijk. Dichterbij huis kan natuurlijk ook, want Texel of één van de andere waddeneilanden zijn eveneens heerlijke vogelgebieden in de zomer. Misschien nog wel beter dan gebieden in Midden-Europa zoals ik eerder schreef in mijn blog over vogels kijken tijdens de zomervakantie. Maar goed. Wat moet je allemaal meenemen als je op vogelreis gaat in de zomer? Hieronder vind je de spullen die ik zeker zal inpakken deze zomer.

vogels kijken in de zomer 1

Camouflagekleding

Ga je vogels kijken, dan neem je natuurlijk camouflagekleding mee. Deze stoere kleding kan tegen een stootje. Wordt je broek vuil, dan zie je het nauwelijks. En het grootste voordeel: je valt veel minder op voor de vogels.

Een korte en een lange broek gaan mee. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een afritsbare wandelbroek. Dat scheelt weer bagageruimte.

Spullen voor in de natuur

Deze spullen gaan sowieso mee tijdens mijn zomervakantie:

bynolyt buzzard II

Andere spullen die beslist mee moeten:

Hoed, pet, zonnebrandcrème, beschermende lippenbalsem. Je ziet, bescherming tegen de zon heeft een prioriteit. Denk er aan deze zomer. Zonverbranding is echt super slecht en op de lange duur zelfs levensgevaarlijk.

Natuurlijk neem ik ook al die andere triviale maar o zo noodzakelijke spullen mee. Maar ik vind het vermelden van die spullen een beetje overbodig. Dat je toiletspullen meeneemt op vakantie, vind ik vanzelfsprekend en daarom niet het vermelden waard.

En mocht je denken: neemt hij zijn telescoop nu niet mee? Dat klopt. Die neem ik zelden mee, eerlijk gezegd. Ik sjouw al met verrekijker en twee camera’s door het veld, een telescoop gaat me niet lukken. Los van het feit dat ik hem zelden gebruik sinds ik vogels en vlinders film.

Komt bij dat we naar Noord-Italië op vakantie gaan. Ik heb nog nooit iemand met een telescoop door de bergen zien sjouwen.