winterkoning in de hellegatsplaten ooltgensplaat sjaak huijer

Vogels kijken in de Biesbosch
Nationaal Park is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Twee maal per dag stuwt de vloedstroom het water ongeveer 80 centimeter op. En staat er een stevige noordwester, dan komt het water nóg hoger! Geen wonder dat je overal kreken, vloedbossen en waterplassen aantreft. De Biesbosch is een enorm uitgestrekt gebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en varen. En ondertussen ook vogels kijken.

Om de informatie over vogels kijken in de Biesbosch een beetje overzichtelijk te houden, kun je hieronder doorklikken naar twee pagina’s:

Vogels kijken in de Brabantse Biesbosch
De Brabantse Biesbosch is de laatste jaren enorm uitgebreid. Het is nu een imposant natuurgebied waar heel veel te ontdekken valt. Lees hier meer over vogels kijken in de Brabantse Biesbosch.

Vogels kijken op de Tongplaat
De Tongplaat is een van mijn favoriete vogelgebieden. En al helemaal in het vroege voorjaar wanneer broedvogels terug keren en doortrekkers even bijtanken op hun lange reis naar de broedgebieden. Lees hier meer over vogels kijken op de Tongplaat.

Hieronder twee steltlopers die je in de Biesbosch kunt zien: de watersnip en het witgatje:

witgatje sjaak huijer vogels kijken in de biesbosch
Foto: Sjaak Huijer

 

watersnip vogels kijken in de biesbosch sjaak huijer
Foto: Sjaak Huijer

 

Actief in de Brabantse natuur

Wil je tijdens je vakantie of een dagje weg eens lekker actief de Brabantse natuur in? Bijvoorbeeld paintballen of paragliden? Klik dan hier op de leukste belevenissen in de Brabantse natuur. En ben je op zoek naar nóg meer belevenissen in de Biesbosch, klik dan hier.

De beste verrekijkers voor beginnende vogelaars:

 

 

 

Tips van visdief
steltlopers van europa
anwb vogelgids van europa
alle vogels van europa
reisvogels trekvogels
de grutto
Het bijenboek piotr socha
vlinders kijken viroinval