Vogels kijken in Alblasserdam
Alblasserdam is onze huidige woonplaats en mag dus niet ontbreken op mijn website. Zowel in en om Alblasserdam kun je prima vogels kijken. Voor streetbirding kun je in alle wijken terecht, in de meeste straten staan bomen of struiken. Je kunt natuurlijk heel goed terecht in Park Huis te Kinderdijk. Wil je liever naar het buitengebied, dan biedt Molengebied Kinderdijk je  ontzettend veel mogelijkheden. Hier kun je bijzondere soorten zien als purperreiger, snor, zwarte stern, rietzanger, kleine karekiet, blauwborst en bruine kiekendief. Onderaan deze pagina lees je meer over Park Huis te Kinderdijk.

top 10 de allerlaatste
Park Huis te Kinderdijk

Park Huis te Kinderdijk is een restant van een oud landgoed in Alblasserdam. Het is door de gemeente Alblasserdam in de oude glorie hersteld. Het park bestaat afwisselend uit grasland en lanen en bomen. Ondanks dat het park binnen de bebouwde kom ligt, kent het een afwisselende en interessante flora en fauna. Het park is toegankelijk via een bruggetje in de Lekstraat.

In het midden van het park ligt een weilandje met in het midden een nestpaal voor de ooievaar. De afgelopen jaren broedde er elk jaar een paartje ooievaars, met wisselend succes. Ik heb me door een local laten vertellen dat een concurrerend paar ruzie met het nestelende paar zoekt waardoor meerdere legsels verloren zijn gegaan. Maar slaagt het paar erin eieren uit te broeden dan kun je van heel dichtbij zien hoe het de kuikens voert en groot brengt! Leuk ook om met kinderen naar te kijken.

In elk jaargetijde valt er veel te zien in het park. In de maanden mei en juni staan veel planten en bomen in bloei, het is dan extra mooi in het park.

Vogels kijken in molengebied Kinderdijk

Molengebied Kinderdijk is een toeristische trekpleister met internationale allure. Meer dan honderdduizend toeristen brengen jaarlijks een bezoek aan dit geweldige gebied. Ze komen natuurlijk in de eerste plaats voor de molens. En terecht. De aanblik van die eeuwenoude gebouwen is indrukwekkend. Maar het molengebied biedt meer, namelijk bijzondere vogels! Wat denk je bijvoorbeeld van de purperreigers die jaarlijks in het gebied broeden? Of van rietvogels als snor, rietzanger, kleine en grote karekiet? En de zwarte sterns die zo uit de schoolplaten van Koekkoek lijken te zijn weggevlogen. Klik hier voor praktische informatie over vogels kijken in Kinderdijk.

vlag zuidholland

Tips van visdief
tuinvogels op ware grootte
vogels en de liefde elvira werkman
de grutto
vogels
anwb natuurgids

One thought on “Vogels kijken in Alblasserdam

Comments are closed.