Vogels kijken in Duitsland

Een groot land als Duitsland kent een enorme variatie aan landschappen. In het uiterste zuiden beginnen de alpen, net onder Limburg ligt de Eifel en boven Berlijn ligt het fantastische gebied Mecklenburg. Stuk voor stuk topgebieden voor vogelaars en vlinderliefhebbers. Lees de uitgebreide informatie over deze gebieden door op de link hieronder te klikken.

De Eifel
Nationaal Park de Eifel ligt ter hoogte van de Belgische Ardennen en dat is slechts een paar uur vanuit Nederland. Je zit dan echt in een vlinderwalhalla. Je ziet er natuurlijk ook vogels die je in Nederland nauwelijks ziet. Lees meer.

Mecklenburg
Informatie volgt.

Irsental
Het zogenaamde Dal van de duizend vlinders is een van de absolute hoogtepunten voor vlinderliefhebbers. Het gebied is prima bereikbaar vanuit Nederland en je ziet er ontzettend veel bijzondere dagvlinders. Ik geef je ook een tip voor een ander gebied in de regio waar je uitstekend kunt vogels en vlinders kijken. Lees meer.

Valwig
Het plaatsje Valwig dankt zijn faam aan een bijzondere vogelsoort die hier op de hellingen van de rivier de Moezel te zien valt: de grijze gors. Én aan een bijzondere vlinder: de apollo. Lees meer.

Zuid-Duitsland
Pal tegen de grens met Oostenrijk liggen de hoogste delen van Duitsland. De uitgestrekte bossen, de heuvels en bergen zijn het gebied van spectaculaire vogels als de steenarend, auerhoen en witrugspecht en alpensneeuwhoen. Deze gebieden zijn zeer geliefd onder vogelaars. Lees meer.

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Duitsland? Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur?
Bekijk dan het aanbod op Natuurhuisje.nl.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)