Vogels kijken bij Krimpen aan de Lek

Bij het dorpje Krimpen aan de Lek, pal onder de rivierdijk, ligt Eendenkooi Bakkerswaal. De wiel of waterplas die in het midden van dit natuurgebiedje ligt, is ontstaan tijdens de Elisabethvloed in 1421. Drie eeuwen later is de plas als eendenkooi in gebruik. Dat is best lang geleden. Mooi dat zo’n authentiek landschapselement de eeuwen heeft overleefd. In Eendenkooi Bakkerswaal bevindt zich een vogelkijkscherm die uitzicht biedt over de hele waterplas. De ijsvogel wordt hier eigenlijk altijd wel gezien. Verder maak je in en om de Eendenkooi kans op grote zilverreiger, purperreiger, visdiefje, aalscholver, ooievaar, groene specht, buizerd en torenvalk.

Je moet over een trap naar beneden om bij het vogelkijkscherm te komen. In de zomer wordt je oog vanzelf verwend door de prachtige bloemdijk ter plaatse. Hier foerageren vlinders als de argusvlinder, klein en groot koolwitje, bruin blauwtje, bont zandoogje en landkaartje. Eendenkooi Bakkerswaal ligt te midden van fietsroutes die je verder meevoeren de mooie Krimpenerwaard in. Aan de noordzijde verbindt het zogenaamde Paddenpad de Eendenkooi Bakkerswaal met het Loetbos. In dit recreatieterrein annex natuurgebied zijn ook veel vogels en vlinders te zien.

Praktische informatie over vogels kijken in Eendenkooi Bakkerswaal

Je bereikt Eendenkooi Bakkerswaal via de rivierdijk langs de Lek. De weg heet Schuwacht 228 Lekkerkerk. Je kunt de eendenkooi vanachter een gluurmuur bekijken.

Natuurhuisjes in de buurt van de Eendenkooi Bakkerswaal

jako van gorsel met verrekijker

De Krimpenerwaard is een uitgestrekt veengebied dat wordt gedomineerd door weilanden. Je vindt gelukkig hier en daar tussen de weilanden mooie natuurgebieden. En je bereikt natuurlijk snel andere regio’s, bijvoorbeeld de Alblasserwaard met de Donkse Laagten, de Zouweboezem en Molengebied Kinderdijk. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje op een rustige, natuurlijke locatie, raadpleeg dan eens het aanbod van vakantiehuisjes op natuurhuisje.nl.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Zuid-Holland?

Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur? Of iets heel anders? Bekijk dan mijn tips. Waar ben je naar op zoek? 

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)