Vogels kijken bij Drimmelen

Voortuin van de Biesbosch wordt het gebied rond Drimmelen genoemd. Inderdaad, wie een bootje wil huren om daarmee de Biesbosch te verkennen, die komt vaak in Drimmelen uit. Daar is een aantal bootverhuurders gevestigd waar je motorbootjes kunt huren. Je moet er de brede rivier de Amer voor overvaren en dat maakt het boottochtje extra spannend. Verder is Drimmelen vooral omsloten door uitgestrekte polders. Perceel na perceel aardappelen, suikerbieten en andere gewassen van de vette klei wisselen elkaar af. Vlak buiten Drimmelen ligt een klein broekbos waar je een korte vogelwandeling kunt maken. Vogels kijken bij Drimmelen, je ontdekt hier welke vogels je kunt zien.

Vogels kijken bij Drimmelen

Het is helaas geen trekpleister voor vogelaars, dat bosje buiten Drimmelen, De Worp geheten. Daarvoor is het te weinig spannend. Maar wil je de polders rond Drimmelen te voet ontdekken, of ben je toch in de buurt, dan is het best een aardig ommetje. Broekbossen zijn moerasbossen. Grote delen van het jaar is het dus lekker vochtig in het bos. Je ziet hier de meest voorkomende zangvogels als tjiftjaf, zwartkop, roodborst, winterkoning, heggenmus, koolmees, pimpelmees, staartmees, matkop, roodborsttapuit, vink, groenling, groene specht, grote bonte specht en houtduif. De buizerd vliegt er rond, evenals de havik. De laatste zat tijdens onze wandeling luidkeels te roepen vanuit het midden van het bos, het hoogtepunt tijdens onze wandeling. Een paar blauwe reigernesten bevinden zich hoog in de bomen. Een ooievaar wordt er soms gezien, evenals de grote zilverreiger. Een ander hoogtepunt tijdens onze vogeltocht was het witgatje dat plots opvloog uit de sloot naast het wandelpad.

Wie gaat vogels kijken bij Drimmelen, kan niet om De Worp heen, hoewel het niet de meest bijzondere soorten oplevert. Maar: je bent lekker buiten en je wandelt over onverharde paden. Dat kan ook niet overal in Nederland. En wil je een langere wandeling maken, dan kan dat, want er ook door de polder wandelroutes uitgezet.

In het volgende filmpje zie je een impressie over vogels kijken bij Drimmelen:

Praktische informatie

Je bereikt het bos De Worp door te navigeren naar de Koekoeksweg, Drimmelen. Je parkeert je auto in de berm en wandelen maar. Je kunt je auto ook parkeren op de parkeerplaats langs de Biesboschweg te Drimmelen. Dan wandel je door het dorp naar het bos.

Meer informatie over wandelen in de Biesbosch én rond Drimmelen, vind je op de pagina van de Biesbosch. Je kunt hier ook een wandelkaart downloaden van wandelroutes rond Drimmelen.

Check de mogelijkheden van een vaartocht of een andere natuurbelevenis door de Biesbosch. Drimmelen is vaak het startpunt van de vaartocht of belevenis.

De wandelpaden zijn onverhard. Goede wandelschoenen volstaan.

De mooiste tijd om hier te wandelen is het voorjaar, in de maanden april en mei. Daarbuiten is het hier een beetje saai.

Bekijk ook mijn overzicht van andere interessante vogelgebieden in Noord-Brabant.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Noord-Brabant?


Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur? Of iets heel anders? Bekijk dan mijn tips. Waar ben je naar op zoek?    

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)