Vogels kijken in het Balloërveld

Het Balloërveld is een natuurgebied waar je de sporen uit een ver verleden tegenkomt. Grafheuvels, karrensporen en ommuurde wallen van eeuwen terug vind je er nog. Een paar ijstijden trokken ook zo hun sporen door het gebied en zo ontstond een gevarieerd landschap. Heidevelden, bossen en stuifzandvlakten geven het natuurgebied cachet. En die afwisseling betekent ook dat je er veel vogels kunt zien. En soms zeldzame ook! Vogels kijken in het Balloërveld, wat levert dat op?

In de allereerste plaats levert een wandeling over het Balloërveld je simpelweg veel natuurschoon op. Wil je bijzondere vogels zien, dan moet je denken aan nachtzwaluw, grauwe klauwier, roodborsttapuit, boompieper, kwartel, boomvalk, grauwe vliegenvanger, gekraagde roodstaart, paapje, wielewaal, koekoek, goudvink, kleine bonte specht, geelgors en raaf. Een bijzondere roofvogel die er regelmatig wordt gezien is de slangenarend. Hoe die daar verzeild is geraakt weet ik niet. Ook havik, sperwer, wespendief en buizerd jagen in het gebied. Je kunt natuurlijk ook tal van andere ‘gewonere’ soorten zien en horen als spotvogel, kneu, graspieper, veldleeuwerik, grote bonte specht, grasmus, boomleeuwerik, fitis en tjiftjaf. In de natte delen laten ooievaar, kleine plevier, watersnip, dodaars en blauwe reiger zich zien. En dan heb ik nog niet gesproken over de patrijs, de visarend tijdens de trekperioden en doortrekkers als de beflijster, draaihals en grauwe gors.

Je kunt natuurlijk ook vlinders kijken op het Balloërveld. Je ziet natuurlijk veel algemene soorten als landkaartje, distelvlinder, groot dikkopje en koevinkje. Maar ook het heideblauwtje en de eikenpage kom je er op zonnige dagen tegen.

Vogels kijken op het Balloërveld laat je kennis maken met het authentieke Drenthse landschap.

Praktische informatie

Je bereikt het Balloërveld door in je TomTom in te toetsen: Crabbeweg, Rolde.

Het Balloërveld wordt doorkruist door vele fietspaden. Hierdoor is het ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Drenthe, kijk dan eens in het aanbod van Bookings.com. Of bekijk het bijzondere aanbod op Natuurhuisje.nl.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)