Vogels kijken in Archemermaten

In Overijssel, in de buurt van Lemele, ligt een natuurontwikkelingsgebied: Archemermaten. Hier kreeg de rivier de Regge zijn oorspronkelijke loop terug. Er stroomt op deze plek weer op een natuurlijke manier water voorbij. Nu eens hoog, dan weer laag. Deze dynamiek is goed nieuws voor de natuur, want in de oeverzone gedijen allerlei planten en dieren. In Archemermaten staat een vogelkijkscherm. Je kunt er wandelen en fietsen. En daarom een artikel over vogels kijken in Archemermaten.

Vogels van rivier en bos. Die combinatie vind je in Archemermaten. IJsvogel, grote gele kwikstaart en ooievaar zijn wel de meest kenmerkende soorten zo’n landschap. Maar ook voor de koekoek, boompieper, geelgors, sprinkhaanrietzanger, bonte vliegenvanger, oeverzwaluw, rietgors, goudvink, roodborsttapuit en grote zilverreiger is dit ideaal terrein. Van de spechten maak je er kans op de groene specht, grote bonte specht en de kleine bonte specht. Je ziet op de slikranden steltlopers als kievit, oeverloper en tureluur.

Ach, zo heel spannend is het bij nader inzien niet in Archemermaten. Wel mooi. Wil je kennis maken met het rivierenlandschap en zijn vogels, dan even een tussenstop maken in Archemermaten waar allerlei cultuurhistorische elementen worden hersteld.

Praktische informatie over vogels kijken in Archemermaten

Je bereikt Archemermaten door in je TomTom in te toetsen: Marsweg 4, Lemele. Via deze weg kom je automatisch bij het vogelkijkscherm.

Meer informatie over het vogelkijkscherm in Archemermaten vind je hier.

Ben je op zoek naar een vakantieadres in Overijssel, bekijk dan eens het ruime aanbod op de website Natuurhuisje.nl.

Ontdek andere interessante vogelgebieden in Overijssel, klik hier.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Overijssel?

Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur? Of iets heel anders? Bekijk dan mijn tips. Waar ben je naar op zoek?

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)