Vogels en vlinders kijken in Oostenrijk

Oostenrijk is een geliefd vakantiegebied. In de winter om te skiën, in de zomer om er op andere manieren te genieten van de natuur. Het spreekt vanzelf dat je in de Alpen typische bergvogels ziet als goudvink, notenkraker, raaf, alpenheggenmus, rotszwaluw, alpenkauw, tapuit, rotskruiper, waterpieper, sneeuwvink en barmsijs. Maar wist je dat de Oostenrijkse Alpen ook uitstekende vlindergebieden kent? Ik bezocht er twee, je leest er hieronder en op de volgende pagina’s meer over.

Vogels en vlinders kijken in het Kaunertal
Het Kaunertal is een geliefd dal onder toeristen. Van heinde en ver komen ze af op het natuurschoon in dit pittoreske dal met zijn reusachtige stuwmeer en imposante gletscher. Op alle niveau’s zie je bergvogels en bijzondere dagvlinders. En als je geluk hebt zie je op de alpenweide een bergmarmot. Later in de middag, als het iets rustiger wordt met toeristen, maak je de meeste kans om een marmot te zien. Lees meer.

Vogels en vlinders kijken in het Pitztal
Tussen het bekende Ötztal en Kaunertal ligt het Pitztal. Iets minder bekend onder toeristen en dat is voor de natuurliefhebber goed nieuws. In het Pitztal kom je helemaal tot rust. Ook biedt het volop mogelijkheden om vogels te kijken en te zoeken naar bijzondere dagvlinders. Zo is er een locatie waar je de zilveren maan en de zilvervlek bij elkaar kunt zien. Wil je weten waar? Lees dan meer.

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Oostenrijk? Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur?
Bekijk dan het aanbod op Natuurhuisje.nl.