Vogels en vlinders kijken bij Lac les Plagnes

Achter het dorp Abondance bevindt zich op 1.181 meter hoogte het Lac des Plagnes. Dit is een prachtig bergmeer waarom heen een prachtig wandelpad is aangelegd. Het Lac les Plagnes ligt ten zuidwesten van de Mont de Grange, een berg van 2.432 meter hoogte die de Vallée d’Abondance bij de dorpjes Châtel, Abondance en La Chapelle d’Abondance domineert. Er starten talloze avontuurlijke bergpaadjes die je langs steile hellingen door de naaldbossen naar de hooggelegen alpenweiden voeren. De avontuurlijke bergpaadjes zullen ook avontuurlijke kinderen aanspreken!

[easy_youtube_gallery id=JZZTxZLEcmQ cols=1 ar=16_9 thumbnail=hqdefault]

Rond het meer kun je heerlijk vogels kijken. Zeker in de zomer is de vogeldichtheid in de bergen wat lager, maar als je geduld hebt kun je rond het meer aardige waarnemingen doen. Achter het restaurantje zag ik een paartje grauwe vliegenvangers. In de struiken langs het wandelpad zochten kramsvogel, staartmees, glanskop, pimpelmees en tjiftjaf naar voedsel. Wat hoger in de bergen zag ik het goudhaantje en de glanskop. De zwarte roodstaart broedt in een schuurtje aan het begin van het wandelpad en in het beekje zag ik de grote gele kwikstaart. Een bijzondere vogel zagen we even voor het Lac les Plagnes op de telefoondraden zitten: de grauwe klauwier. Volgens een Britse omwonende kwam de grauwe klauwier elke avond voorbij met zijn jongen.

Een van de meest aardige waarnemingen van de vakantie deden we langs het bergpaadje boven het meer. Geen vogel en geen vlinder, maar een zoogdier. Twee hazelmuizen zochten in het ochtendlicht naar voedsel in de lage vegetatie.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Frankrijk? 

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Frankrijk? Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur? Of liever op een vakantiepark of een B&B? Kies hieronder je voorkeur. 

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze in Nederland én Frankrijk, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(verspreid over heel Frankrijk)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)