Vogelreis naar de Biesbosch

De Biesbosch is één van de belangrijkste natuurgebieden in ons land. Het hele jaar door heeft dit veelzijdige gebied veel te bieden, maar het meest aansprekend zijn denk ik wel de zeearend en visarend die er broeden. De zeearend kun je het hele jaar door zien in de Biesbosch, de visarend in de maanden april tot en met september. Gelukkig kun je er in alle jaargeleden véél meer interessante vogelsoorten bekijken. Een vogelreis naar de Biesbosch is dan ook zéér aan te raden zo spreek ik uit ervaring. De Biesbosch bezoek ik elke maand wel een paar keer. De opzet van deze vogelreis is heel eenvoudig: die stel je zelf samen. Je boekt een natuurhuisje in de buurt van de Biesbosch en je gaat gewoon lekker op pad.

Vogelreis naar de Biesbosch


havik in de biesbosch
Havik
groot haas biesbosch
Haas

Biesbosch

De Biesbosch bestaat uit verschillende delen: de Dordtse Biesbosch, de Sliedrechtse Biesbosch en de Brabantse Biesbosch. Je kunt mij het meeste vinden in de Brabantse Biesbosch en een nieuw deel in de Dordtse Biesbosch: de Hania’s Polder oftewel de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

De Brabantse Biesbosch leent zich uitstekend voor lange fietstochten en wandelingen. Elk seizoen heeft zijn eigen bekoringen. In het voorjaar barst een luid vogelkoor los. Overal zingen allerhande zangvogels. In de zomer arriveren de eerste doortrekkers alweer. In het najaar geniet je van de eenden en zeearenden. En in de winter? Dan kan het er lekker guur zijn en zoek je naar wintergasten als grote zaagbek en nonnetje. Is de winter niet al te streng, dan geniet je het hele jaar daarna van de ijsvogels. De Biesbosch is één van de beste gebieden in Nederland om de ijsvogel te zien.

Vogelexcursie

Wil je eens onder leiding van een vogelgids de Biesbosch verkennen, neem gerust contact met me op. Ik ga regelmatig in de Biesbosch vogels kijken met gasten. In overleg stel ik dan een excursie samen.

Niet vergeten mee te nemen

Voor een geslaagde vogelreis naar de Biesbosch neem je mee:

  • Je fiets of wandelschoenen
  • Verrekijker
  • Telescoop
  • Wandelkaart
  • Fietskaart
  • Eten en drinken (er is heel weinig horeca in de Biesbosch)

Mijn tips