Vogelkalender: vogels van maand tot maand plus de gebieden
Deze week plaatste ik filmpje nr. 1.375. Dat is een aardig aantal, al zeg ik het zelf. Het resultaat van vrijwel elk weekend vogels kijken met als doel minimaal zeven opnamen te maken. Want ik nam me ooit voor elke dag een filmpje te plaatsen. Tot nu toe ging het aardig, hoewel de productie juist deze week hapert. De weersomstandigheden werken niet mee, drukte en zo nog een paar praktische redenen. En de filmpjes die ik vorige week vrijdag maakte zijn zo triviaal dat ik aarzel om ze te plaatsen.

Vogelkalender. Vogels van maand tot maand

De afgelopen weken heb ik me daarom eens aangezet tot het maken van een vogelkalender. Vogels van maand tot maand in het westen van Nederland. Elke maand een aantal vogels die karakteristiek zijn voor de tijd van het jaar. Tijdens het monteren liet ik iemand meekijken en die lette specifiek op het licht. De vogelkalender begint met weinig licht in de wintermaanden, maar naarmate het voorjaar vordert neemt de hoeveel licht toe, viel haar op. Bij vrijwel elke vogelsoort heb ik de naam en het natuurgebied vermeld. Mocht je de vogel niet herkennen, dan weet je nu de naam. En wil je hem ook eens in het echt bewonderen, dan weet je waar je hem kunt opzoeken. Maar ik heb het hier al vaker geschreven: alle vogels hebben vleugels, dus het is nooit zeker of hij er ook daadwerkelijk zit. Dat is dan ook meteen het mooie van vogels kijken. Het zijn wilde vogels en vrijwel altijd een aangename verrassing als je ze ziet of hoort.

Maar goed, nu dan de vogelkalender. Ik hoop dat je hem leuk vindt:

De beste vogelgidsen van dit moment: