Vogels kijken op de Tongplaat

De Tongplaat is een fantastisch natuurgebied om vogels te kijken. Ben je er nog nooit geweest, zeker een keer naar toe gaan. Deze voormalige landbouwpolder is bijna geheel afgegraven en veranderd in plassen en slikken die in verbinding met de Merwede staan. Het is daarmee onderdeel van de Biesbosch. Ik bracht afgelopen zaterdagochtend weer een bezoek aan de Tongplaat. De zeearend liet zich dit keer helaas niet zien. De gekraagde roodstaart liet zich alleen horen. Wel zang ik er weer de bosrietzanger en blauwborst die er beide ijlings vandoor gingen toen ze mijn tronie in de gaten kregen. Rietgors en rietzanger lieten zich in elk rietkraag zien en heel misschien zag ik ook een grote karekiet, maar die zag ik slechts in een flits. Al met al heb ik slechts één geslaagde opname van een vogel kunnen maken: een winterkoninkje dat als een acrobaat in een wilg rondhangt. Dat is wel een beetje weinig, daarom ook nog een opname die ik al eerder maakte. Een volwassen groenling in de top van een dode boom. Halverwege de opname voegt een kuiken zich bij hem. Zal de groenling ingaan op het gebedel van het jong?

[easy_youtube_gallery id=cJ3Ex09bSTw cols=2 ar=16_9 thumbnail=sddefault]

[easy_youtube_gallery id=bLOhp9iuKTE cols=2 ar=16_9 thumbnail=sddefault]