Vlog de visdief jako van gorsel Bosrietzanger

Vlog#1 Bosrietzanger vanonder mijn camouflagedoek

Gisteren wandelde ik door de Gorzen van Ridderkerk en hoorde ik op verschillende plekken bosrietzangers zingen. Zien doe je ze ook, maar vrijwel altijd in een flits. Zodra de bosrietzangers mij zien, vallen ze in het riet en zijn ze onzichtbaar. En toen dacht: morgenochtend terug met mijn camouflagedoek. Zogezegd, zo gedaan! En nu is dus de vraag: ben ik erin geslaagd een bosrietzanger van dichtbij te filmen?

Daar maak ik zowaar een primeur van. In die bijna 1.900 filmpjes die ik inmiddels het gepubliceerd kom ik nauwelijks zelf voor. Die drempel heb ik tot nu toe niet weten te nemen. Ik vind het te ingewikkeld om te monteren (zoveel tijd heb ik er nu ook weer niet voor). En dan is er natuurlijk nog gewoon de kwestie van ‘mijn karakter’. Ik zag er niet veel heil in om mijn aangezicht op Youtube te tonen.

Maar een mens moet in beweging blijven en zich de kans gunnen om te experimenteren. En vandaar vandaag Vlog #1. Bosrietzanger vanonder mijn camouflagedoek. Vanochtend de opnamen gedaan, en nu dus live. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, je reacties worden gewaardeerd.

De beste verrekijkers voor beginnende vogelaars: