vlinders kijken bij cogne in het aostadal

Vlinders kijken bij Cogne

Het hele Aostadal is een feest voor de liefhebber van vlinders. De velden rond het bergdorpje Cogne staan ook bekend om de vele soorten die er leven. En het aardige is: in de botanische tuin staan in de zomer talloze planten in bloei, en veel van die bloemen trekken talloze vlinders aan. Een bezoek aan de botanische tuin is een makkelijke manier om snel veel soorten te verzamelen.

Rond de botanische tuin zie je trouwens ook andere dieren: de alpenmarmot. En je maakt zelfs kans op de gems. Vlakbij de botanische tuin liep er zowaar eentje te grazen.

In de tuin zelf zie je al heel snel welke bloemen aantrekkelijk zijn voor vlinders en welke niet. Je kunt op je gemak naast de planten gaan zitten en de vlinders fotograferen of filmen. Van adonisblauwtje tot zilverbruin blauwtje, van bosparelmoervlinder tot titania’s parelmoervlinder en natuurlijk zo nog een aantal soorten. Je ziet ze allemaal voorbij komen in het filmpje hieronder.

Langs de bergrivier die langs de botanische tuin loopt, kun je heerlijk wandelen. Ik liep zo de bergen in en filmde ook daar een paar mooie soorten. Parende heideblauwtjes bijvoorbeeld, en het esparcetteblauwtje. Er vliegen daar nog veel meer soorten rond, daarover lees je meer in deze blog van Michiel.

Vlinders kijken bij Cogne

Praktische informatie over vlinders kijken bij Cogne

De botanische tuin bij Cogne ligt eigenlijk achter het gehuchtje Valnontey. Je rijdt er naar toe over de SR47. In het dorp Cogne neem je de afslag richting Valnontey. Waar je niet verder kunt, parkeer je de auto. Je steekt het riviertje over en wandelt links naar de botanische tuin. Let op: je moet een bescheiden entree betalen om de tuin te mogen betreden.

Wil je ook wel eens vlinders kijken in het Aostadal, bekijk dan hier het overzicht van vakantiehuisjes op Booking.com. Ook op Natuurhuisje.nl vindt je een paar opties. De bekende aanbieder van natuurreizen SNP biedt een geheel verzorgde vlinderreis naar het Aostadal aan.

De beste verrekijkers om insecten mee te bekijken:

CameraNU.nl