vliegenzwammen in alblasserdam

Vliegenzwammen in Alblasserdam

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op een regenachtige zaterdagmiddag door Alblasserdam zwierf op jacht naar paddenstoelen. In Park Huis te Kinderdijk kwam ik een stel vliegenzwammen tegen, de klassieke paddenstoel die iedereen kent van het bekende kinderliedje. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht, dus een mooie verrassing!

Personeelsuitje naar Nationaal Park de Hoge Veluwe

Vandaag zwalkte ik ook rond in de natuur. We hadden een personeelsuitje met ons uitgeefteam en tot mijn grote vreugde voerde het uitje me naar Nationaal Park de Hoge Veluwe. Alweer een hele tijd geleden dat ik daar was, en in het najaar zelfs nog nooit bezocht. Niet het bekende museum was het doel, maar heus, de natuur! Dat had de organisatie niet beter kunnen bedenken, u zult het vast begrijpen. Eerst een wandeling met gids door de natuur. En die is daar schitterend, hoewel ik niet heel veel vogels zag of hoorde. Sijs, vink, goudhaan, koolmees, een korte riedel van een kuifmees, grote bonte specht, boomkruiper, boomklever en de buizerd lieten zich horen of slechts hoog in de bomen zien. Maar een kennismaking met het gebied is altijd mooi en ik keer er zeker nog een keer terug.

Workshop fotografie op de smartphone

In de middag kreeg ik een workshop fotografie op de smartphone. Een professionele fotograaf die de producties voor Diergaarde Blijdorp verzorgt spijkerde onze kennis bij. Filmpjes voor tv schiet je tegenwoordig met je iPhone of Samsung. Wat ik geleerd heb? Het belangrijkste is dat je je apparatuur door en door kent. Technische kennis dus. Nou, op dat vlak heb ik nog veel te leren. Technisch ben ik nog nooit geweest. En dat je beschikt over de juiste spullen. Zo is een gimbal wel héél handig. Je hebt je in allerlei prijsklassen. Zo’n ding moet ik ook eens kopen, het levert heel stabiele beelden op. En dat je out-of-the-box moet denken. Een stuk plexiglas hier, een smartphone hoog op een hengelstok heffen en absoluut met meerdere camera’s tegelijk filmen. En verder héél veel tips hoe je het beste foto’s met je smartphone kunt maken. Een topdag dus.

Hoe kwam ik hier ook alweer op, want met de vliegenzwam heeft die workshop niet veel te maken. O ja, tijdens onze wandeling door het nationale park kwam ik verschillende vliegenzwammen tegen, hoewel in een ouder stadium. Veelal bruin en de rode exemplaren ontbeerden de witte stippen. Ik monteer ze later nog wel in een filmpje. Nu ga ik een paar weken terug in de tijd met de vliegenzwammen in Alblasserdam:

Vliegenzwammen in Alblasserdam

De beste paddenstoelen van dit moment:

CameraNU.nl