vlinderkweekset voor kinderen vlinders kijken

Vijf spullen voor vlinders kijken

Schijnt de zon langdurig in de zomer, dan komen de vlinders tevoorschijn. In eigen land, maar al helemaal in vakantielanden als Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Spanje. In sommige gebieden wemelt het er van de bijzondere soorten. Maar ook dicht bij huis kun je vlinders bestuderen. Kweek thuis eens dagpauwogen of koolwitjes op van ei tot vlinder in een vlinderkweekset voor kinderen. Heel mooi om te zien en nog leerzaam ook.

Vlinders kijken dus. Welke spullen heb je daarvoor nodig? Hieronder een overzicht van vijf spullen die heel handig zijn bij het kijken naar vlinders. Neem de proef maar eens op de som. Vlinders kijken is leuker dan je misschien zou denken!

Vijf spullen voor vlinders kijken

N°1 Vlindernet

zes spullen voor vlinders kijken vlindernet

Zelf gebruik ik het niet, maar wil je vlinders van heel dichtbij bekijken, dan is een vlindernet heel handig. De zachte stof beschadigt de vlinders niet, zodat je de vlinder van dichtbij kunt bekijken en hem onbeschadigd kunt vrijlaten.

Bekijk het vlindernet op bol.com


N°2 Vlindergids

recensie anwb vlindergids heiko bellmann

Voor het herkennen van vlinders is een vlindergids onmisbaar. Er zijn gidsen voor beginners en voor gevorderden. De beste vlindergids van dit moment? Dat is ongetwijfeld die van Tolman. Deze gids beschrijft maar liefst 450 soorten en daarmee kom je héél ver in het buitenland.

Bekijk het aanbod op bol.com


N°3 Loep

vergrootglas om vlinders mee te kijken

Soms komt het op de kleinste details aan om vlinder te herkennen. Dan is een loep wel zo handig. Plots zie je de vlinder zoals je hem nooit eerder zag.

Bekijk het aanbod op bol.com


vlinderkweekset voor kinderen vlinders kijken

N°4 Vlinderkweekset

Wil je vlinders echt van héél dichtbij bestuderen, dan is een vlinderkweekset een aanrader. Zoek een plant op met eitjes of rupsen. Zet hem in een kweekbak en volg van dag tot dag de ontwikkeling van ei naar rups naar vlinder. Ook heel leuk om met kinderen te doen!

Bekijk het aanbod op bol.com


N°5 Verrekijker voor vlinders

pentax-papilio-ii-8-5x21-verrekijker

Je verwacht het misschien niet, maar een verrekijker is ook een handig instrument om vlinders mee te bestuderen. Groot voordeel is dat je de vlinder ook niet hoeft te vangen of te verstoren. Omdat de vlinders nooit héél ver van je zitten, moet de verrekijker liefst wel heel dichtbij scherp kunnen stellen.

Bekijk de beste verrekijkers om vlinders te kijken.