Vijf natuurboeken die je wilt lezen deze winter

Het is winter en het weer laat het niet altijd toe om naar buiten te gaan. Een goed idee om je dan eens heerlijk terug te trekken met een goed natuurboek. Laat je inspireren door dit overzicht:

1. De man op de dijk

recensie de man op de dijk elvira werkman a

De man op de dijk is het inspirerende verhaal van Ben Koks. Toen hij voor het eerst een grauwe kiekendief boven een Groninger akker zag, kwam hij in actie. En dat resulteerde in de herintroductie van de grauwe kiekendief in Nederland. Uit mijn recensie: ‘Het liefdevolle verhaal van de grauwe kiekendief en zijn beschermers.’


2. Hilarische dierenverhalen

wilde verhalen lucy cooke e

In de loop van de geschiedenis hebben filosofen en biologen nagedacht over dieren. De raarste verhalen deden de ronde. Meesterverteller Lucy Cooke brengt al die verhalen samen en dat resulteerde in een heerlijk leesboek. Echt een aanrader om te lezen in de winter.


3. De wijsheid van wolven

recensie de wijsheid van wolven elli radinger

De wolf is weer terug in Nederland. Alle reden om kennis te maken met dit bijzondere zoogdier. Dit boek is het inspirerende verhaal van een gepassioneerde wolvenkenner.


4. Arctica

recensie arctica bernice notenboom

Een van de mooiste boeken die ik deze winter heb gelezen. In Arctica vertelt Bernice Notenboom over haar avonturen op de Noordpool. En over de achtergronden over de Noordpool natuurlijk. Dat dit een ideaal boek is voor de koude wintermaanden, begrijp je wel.


5. Darwin in de stad

darwin in de stad recensie menno schilthuizen a

Wil je weten hoe dieren zich in korte tijd kunnen evolueren tot ware stadsdieren? Hoe evolutie werkt? Menno Schilthuizen laat op aanstekelijke wijze zien hoe dieren zich aanpassen aan het leven van de stad.Compleet overzicht van natuurboeken

Heb je deze boeken al gelezen? Of ben je op zoek naar meer actuele natuurboeken? Bekijk dan dit overzicht van de beste natuurboeken van dit moment.