Verrekijker kopen

Ben je op zoek naar een verrekijker, dan kan het je soms een beetje duizelen. Het aanbod is zo groot, de prijzen lopen zo uiteen… Een verrekijker kopen is soms zo eenvoudig nog niet. Welke verrekijker is het meest geschikt voor jou? In de loop van de tijd heb ik veel verrekijkers getest en in dit artikel probeer ik je te helpen in het maken van de juiste keuze. Natuurlijk kan een overzicht van de beste verrekijkers niet ontbreken. Ik heb dit overzicht ingedeeld naar prijsklasse zodat je meteen kunt beoordelen of een verrekijker ook bij je financiële plaatje past. Echt waar: een goede verrekijker hoeft beslist niet het allerduurst te zijn!

Natuurlijk beoordeel ik verrekijkers vooral als vogelaar. Maar ben je liefhebber van insecten, dan heb ik ook een overzicht van de beste verrekijkers om insecten te kijken gemaakt. Wandelaars hebben vaak behoefte aan een lichtgewicht verrekijker. En wat als je een verrekijker voor een kind wilt aanschaffen? Of wanneer je een verrekijker zoekt voor aan boord? Ook daar vind je in dit artikel een antwoord op.

Algemene aandachtspunten

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een verrekijker, oftewel: waar moet je op letten? Op die aspecten ga ik eerst in. In de korte artikelen leg ik je de belangrijkste aandachtpunten uit bij het kopen van een verrekijker. Soms is het misschien wat technisch, maar ik probeer het zo laagdrempelig mogelijk te houden.

 1. Algemene aandachtspunten bij het kopen van een verrekijker
 2. Welke soorten verrekijkers zijn er?
 3. Het doel waarvoor je een verrekijker zoekt.
 4. De vergroting van de verrekijker
 5. Het gewicht van de verrekijker
 6. Het glas van de verrekijker
 7. Technische aandachtspunten

De beste merken

Misschien heb je het elders op mijn website ook al gelezen: mijn dringende advies om nooit een goedkoop, merkloos prul te kopen. Je kunt van dit soort verrekijkers niets verwachten. Hoe aantrekkelijker de prijs ook is, het is vrijwel altijd een miskoop. Spaar liever nog even door voor een iets duurder model. Ik verzeker je dat er ook in de goedkopere prijsklassen goede verrekijkers aangeboden worden. Daarom hieronder een overzicht van de merken waarbij ik de merken weergeef van goedkoper naar allerduurst. Natuurlijk bieden merken soms én goedkopere én duurdere modellen aan. Per merk kunnen de prijsklassen daarom wat door elkaar lopen.

 1. Bushnell verrekijkers
 2. Bynolyt verrekijkers
 3. Vortex verrekijkers
 4. Meopta verrekijkers
 5. Steiner verrekijkers
 6. GPO verrekijkers
 7. Nikon verrekijkers
 8. Leica verrekijkers
 9. Zeiss verrekijkers
 10. Swarovski verrekijkers

Handige lijstjes voor wie een verrekijker wil kopen

 1. De beste verrekijkers van 2022
 2. De beste verrekijkers voor wandelaars
 3. De beste verrekijkers voor kinderen
 4. De beste verrekijkers voor aan boord
 5. De beste verrekijkers voor insectenliefhebbers
 6. Al mijn reviews van verrekijkers