veldmjuis rutmer zwerver

Veldmuis langs het jaagpad

Het was vandaag een werkdag, maar op sommige werkdagen wordt het mij vergund een filmpje op te nemen. Vanmiddag bijvoorbeeld. Heel VBK Media gaf zich over een een Wie is de mol-spel. Langs het jaagpad in Utrecht zag ik weliswaar geen mollen (zelfs dé mol wist haar incognito tot het einde toe te bewaren), maar wel een veldmuisje. Ik wil je er trouwens ook verheugd op wijzen dat dé zomerroman van onze uitgeverij De bijenhouder van Aleppo nog verder is gestegen in de bestseller top 60. Deze week op plaats 38! Dit boek ga ik tijdens mijn vakantie zeker nog lezen.

We zagen er verschillende in de berm wegschieten, maar eentje bleef heel tam zitten. Hij knabbelde wat en liet zich door mijn smartphone filmen. Hoewel ik liggend heb gefilmd, hou ik toch aan beide kanten een zwarte balk over. Nou ja, dat mag de pret niet drukken.

Een einde terug liep een blauwe reiger langs de oever. Dat is een groot gevaar voor deze veldmuis. Een reiger weet wel weg met zo’n hapje. Het is echt van hap-slik-weg en nog geen ogenblik later is de reiger het hapje alweer vergeten. Op naar de volgende veldmuis of vis.

Het Wie is de mol-spel had een voor onze groep ongewenste afloop. Ik verkeerde in de naïeve veronderstelling dat we zo ongeveer de meeste vragen goed hadden beantwoord. Dat was ook zo. En ik had me trouw van mijn taak gekweten om alle foto’s in te sturen. Groot was de deceptie toen we flink in de onderste regionen verkeerden. Derde van onderen! Wauw, wat had die mol in onze groep de boel goed verstierd zeg. Het zij haar vergeven,maar ik geef toe: met moeite. Muziek, goed eten en een goeie sfeer en dan ook nog eens een veldmuis. Het leven was goed heden middag.

De foto boven deze blog is gemaakt door Rutmer Zwerver die hem via Saxifraga ter beschikking stelde. De resolutie van mijn filmpje bleek niet zo geweldig te zijn.

Veldmuis naast het jaagpad

De beste verrekijkers voor wandelaars en fietsers (want lekker licht en compact):