Uitgewerkte vogeltochten

Op deze pagina vind je drie uitgewerkte vogeltochten. De eerste vogeltocht voert je over het eiland Tholen. De tweede vogeltocht gaat over Schouwen-Duiveland en de derde over het oosten van Goeree-Overflakkee. Evenals de Zeeuwse eilanden is ook dit Zuid-Hollandse eiland een vogelhotspot van formaat. Voor alle vogeltochten geldt dat je ze het beste kunt doen in voorjaar (tot half juni), najaar (vanaf eind augustus) en in de winter.

Check de actuele waarnemingen

Ik raad je aan om bij de keuze van een vogeltocht eerst de actuele waarnemingen te raadplegen op waarneming.nl. Je kunt op deze website de naam van de gebieden invoeren en je krijgt dan een overzicht van de meest recente waarnemingen. Natuurlijk zeggen die niet alles, vogels kijken is ook een kwestie van jezelf laten verrassen, maar soms zie je dat een soort al een paar dagen lang gezien wordt. Dan is de kans groot dat ook jij deze vogel zult zien…

Mijn favoriete vogeltochten?

Zou je mij vragen welke van onderstaande tochten mijn voorkeur genieten, dan ga ik voor de vogeltocht over Schouwen-Duiveland. De Grevelingendam vind ik in het najaar altijd verrassend mooi met de vele wadvogels. De Prunje is altijd een topgebied. En de Brouwersdam is natuurlijk ook een geweldig gebied om zeevogels te zien.

De vogeltocht over Goeree-Overflakkee is ook een heel interessante. Nadeel is echter wel dat een bezoek aan met name de Hellegatsplaten nog wel eens op een teleurstelling uitloopt. In de tweede helft van het najaar kan het er nog wel eens sprokkelen zijn. De vogeltocht over het eiland Tholen geeft je met name bij de Oesterdam, de Karrenvelden, het Stinkgat en de Philipsdam weer wat meer garantie dat je vogels ziet.

Uitgewerkte vogeltochten

Uitgewerkte vogeltocht over oosten van Goeree-Overflakkee.

Uitgewerkte vogeltocht over het eiland Schouwen-Duiveland.

Uitgewerkte vogeltocht over het eiland Tholen.

Zelf een vogeltocht uitstippelen?

Stippel je liever zelf een vogeltocht uit (in welke provincie dan ook), bekijk dan mijn overzicht van vogelgebieden in Nederland. Bij alle beschrijvingen vermeld ik ook praktische informatie over de bereikbaarheid van het gebied.

Ik hoop je hiermee een mooie vogeldag te bezorgen!