Uitbundig zingt deze orpheusspotvogel zijn lied

Uitbundig zingt deze orpheusspotvogel in het zonlicht zijn lied. Hij zit ergens ten noorden van het dorpje Rosnay in de Brenne. Ik mocht het visgebied eigenlijk niet in, maar ja, het zag er toch wel mooi uit. En bovendien: die dag waaide het flink, ik zat daar tenminste nog een beetje in de beschutting. Hij houdt het overigens niet lang uit in die stevige wind.

NB. Ik had deze vogel eerst ingeschat als zijnde een bosrietzanger. Op www.waarneming.nl kwam ik echter een waarneming met foto tegen van een orpheusspotvogel. En dat silhouet en de gele kleur herinnerden mij aan de opnamen van mijn bosrietzanger. Na het beluisteren van diverse geluidsopnames ben ik ervan overtuigd dat mijn bosrietzanger geen bosrietzanger is, maar dus een orpheusspotvogel. Zo zie je, vogels kijken is soms moeilijker dan je denkt. Leuke bijkomstigheid voor mij is wel dat ik een nieuwe soort mag afvinken. Minpunt is dat ik plots geen opnames meer heb van een bosrietzanger, want ook mijn andere opname is een orpheusspotvogel!