Twee zeearenden langs de N59

Vanmiddag met vriend Sjaak alias De Spotvogel rond Ooltgensplaat vogels gekeken. Op de parallelweg van de N59 hadden we een voltreffer: twee zeearenden. Eerder zagen we in de Hellegatsplaten een houtsnip voor onze voeten opvliegen. Voor vogelkijkhut De Zwartkopmeeuw zaten wat brilduikers, grote groepen kuifeenden, een buizerd op een paaltje en tientallen grote zilverreigers die verschrikt opvlogen toen de twee zeearenden overkwamen.

In de gorzen bij Den Bommel en Stad aan het Haringvliet zagen we grote groepen brandganzen, wintertalingen, aalscholvers en een enkele grote zilverreiger. Twee buizerden joegen de brandganzen schrik aan. Twee reetjes schuilden in een rietkraag. Een torenvalk bad op de juiste hoogte om gefilmd te worden, maar ik liet hem schrikken en dus: weg beest. In de gorzen bij Ooltgensplaat hoorden we een paar ijsvogels en zagen we er een weg flitsen. Een havik vloog over en in het spui zwommen drie dodaars. Nou, dit waren de highlights van vandaag. Ik heb ze helaas lang niet allemaal kunnen filmen. De zeearenden wel, zij het dat de lens moeite had scherp te stellen en dus wat korte fragmenten:

banner literatuur

 

 

3 reacties op “Twee zeearenden langs de N59

 1. Dag Marein en Malou,

  Leuk! Wij zagen ze vanaf de parallelweg langs de N59 langzaam over de vogelkijkhut verdwijnen, maar konden niet precies zien in of ze nu het eiland op gingen, of juist over het water weer terug richting Haringvlietbrug. Ze zijn kennelijk over het water naar de overkant gevlogen. Het was een mooie ervaring die joekels van roofvogels naast de N59 te zien zweven! Veel plezier met vogels kijken en wie weet tot ziens ergens onderweg.

  Hartelijke groet,
  Jako

 2. Vandaag kwamen we jullie tegen in de hut Adolfsgat van de Ventjagersplaten. Bij het verlaten waren jullie nog nog maar net over de N59 gesneld, toen wij over de dijk gluurden naar de Ezelsgors. Na een minuutje turen gingen de eendjes en ganzen ineens massaal de lucht in. De 2 zee-arenden kwamen eraan. Één ervan hebben we lang kunnen volgen over het water. Deze deed nog een paar halfslachtige pogingen om achter opgejaagde pijlstaarten aan te gaan, maar tegen de wind in was er geen beginnen aan…… Dank voor de tip, we waren extra alert!

  groeten, Marein en Maloe

 3. Vandaag gingen we op jacht
  Vreemde vogel was goed gemutst van een euro of acht
  Maar zoals hij sluipt
  Neem van mij aan dat was niet zonder geluid
  Vertelde ik vreemde vogel dat in tijden van oorlogen
  Hij met dit sluipgedrag meteen wordt gedood
  Niet veel later noemde hij volgens mij mij kloot
  Maar hiervoor had ik aan andere vogels zijn leeftijd voorgelogen
  Excuses voor dit feit
  Je bent maar goed af met nog zo’n mooie jonge meid
  Plots zagen we onze prooi
  Twee prachtige grote vogels o zo mooi
  We jaagden tot we ze hadden
  En toen was het tijd
  En tot mijn spijt
  Is mijn identiteit
  Verraden op deze site
  En ik ben toch zo puur
  natuur
  Waarschijnlijk komt deze recensie niet door de censuur.

  groet licht verdrietige spotvogel

Reacties zijn gesloten.