witgerande tuinslak filmpje

Tuinslak komt uit zijn huisje

Tijdens onze wandeling door de Zouweboezem kwam ik een tuinslak tegen. Ja, dan even snel de macrolens op mijn smartphone gezet en languit op het wandelpad. Het weekdier trok zich ijlings terug, voor zover je bij een slak van ijlings kunt spreken. Na een tijdje kwam hij weer te voorschijn uit zijn huisje en dat heb ik aardig weten te filmen met dat macrolensje. Omdat vrijwel iedereen een smartphone heeft, is dit één van de goedkoopste manieren om macro te fotograferen of te filmen. Het zal met een degelijke fotocamera waarschijnlijk stukken beter kunnen, maar voor mijn Youtube-kanaal is dit voorlopig meer dan voldoende. Toegegeven, een bewegend object, hoe langzaam ook, is bar lastig te filmen met een macrolens. Maar ja, dan maar even de tijd nemen om scherp te stellen. Wat ik vooral mooi vind is dat je rond 1.52 ziet hoe de slak zijn pupil scherp stelt.

De leukste cadeautjes voor natuurliefhebbers: