Tip voor het opladen van je Sony systeemcamera

Al een jaar of vier film ik vogels met mijn Sony A7 III. Een camera waar ik nog altijd tevreden over ben, hoewel ik me realiseer dat nieuwe modellen sterk verbeterd zijn op bijvoorbeeld het gebied van autofocus. Eén ding vind ik echter heel vervelend: de klepjes die je moet openen om je camera op te laden, liggen altijd ‘gevaarlijk’ plat gevouwen op de grond. Dat gaat een paar honderd keer goed, en dan breek het klepje af. Wil je dat voorkomen, dan heb ik hieronder een heel simpele oplossing voor je.

Tip voor het opladen van je Sony systeemcamera

Het leven hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn, maar het duurde in mijn geval een aantal jaar voordat ik een oplossing had voor het klepje dat zo vervelend dubbelgevouwen wordt als je de Sony systeemcamera oplaadt. De simpele oplossing en tip voor het opladen van je Sony systeemcamera is namelijk: leg je camera op zijn kop!

Je camera is er echter niet op gebouwd om simpelweg op zijn kop op de grond of op de tafel te leggen. Nee, leg je camera op zijn kop op een kussen of een ander zacht voorwerp waar je camera lekker in wegzakt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het klepje.

Een andere simpele oplossing is om je camera op de rand van de tafel te leggen waarbij je het klepje over de rand laat bungelen. Dan staat er ook geen spanning op. Maar je camera ligt wel op een gevaarlijke plek… Eén stootje en hij klettert op de grond. Dan kun je hem maar beter op een dik boek leggen, in een hoek waar zelden iemand komt.

Twee tips in één artikel, waarbij ik eerlijk gezegd mijn voorkeur uitgaat naar de tip met het kussen.