anwb verrekijkertest Steiner Navigator Pro 7x50 Kompas Z2 verrekijker

Steiner verrekijker kopen

Steiner verrekijkers, genoemd naar de Duitse oprichter van het bedrijf Karl Steiner, kun je met recht innovatieve verrekijkers noemen. De verrekijkers worden geroemd vanwege hun lichtsterkte, het haarscherpe beeld en ook de fysieke kwaliteiten. Niet gek dat zelfs het Amerikaanse leger Steiner verrekijkers gebruikt. Steiner was ook de eerste fabrikant van verrekijkers die hun modellen uitvoerde met een rubbercoating. Dat voorkomt dat de verrekijkers uit je handen glippen als ze nat worden. En dat risico is niet ondenkbeeldig, want Steiner verrekijkers worden veel gebruikt in de watersport. En daarbij komt nog een innovatie: het vullen van de kijkers met stikstofgas waardoor ze gegarandeerd waterdicht zijn, soms zelfs tot vijf meter diep! En dan is Steiner ook nog eens de allereerste fabrikant die sommige modellen uitrustte met een kompas. Op en top verrekijkers dus voor gebruik op het water!

Bescherming tegen fel zonlicht

Een andere innovatieve toepassing vind je in het model Steiner BluHorizons. Deze verrekijker is uitgerust met zogenaamde Autobright technologie die je ogen beschermt tegen fel zonlicht. De helderheid van de verrekijker wordt automatisch aangepast aan het omgevingslicht voor het beste zicht. Of je nu een zonsondergang bekijkt of een landschap waar de zon fel op weerkaatst, de verrekijker vangt altijd de optimale hoeveelheid licht op en vermindert spiegelingen. De BluHorizons verrekijker is ‘s werelds eerste verrekijker die gebruikmaakt van fototropische lenzen.

Altijd scherp

Maar wat ook ik niet wist, maar ontdekte tijdens mijn onderzoek voor dit artikel, is dat bepaalde modellen van Steiner continu automatisch scherpstellen. Je zet de dioptrie (het scherpstellen van ieder oog apart) op ‘nul’ en je kijkt altijd scherp door je verrekijker! Het beeld is scherp vanaf 20 meter tot oneindig. Eerlijk gezegd was ik niet zo heel geïnteresseerd in Steiner verrekijkers, maar dit gegeven intrigeert mij. Bij mijn volgende bezoek aan een goed gesorteerde verrekijkerwinkel ga ik dit zelf ook eens ervaren.

Een bijzonder merk dus, Steiner. Voor watersporters ongetwijfeld ook hét merk.

Vergelijken met andere aanbieders

Wil je het aanbod van Steiner vergelijken met dat van andere aanbieders, raadpleeg dan mijn artikel over verrekijkers kopen. Naast allerlei praktische tips en toplijstjes, bied ik daar ook een overzicht van alle bekende en goede merken.

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)