Steenloper eet een zeester

Steenlopers zijn alleseters. Pas zag ik een filmpje waarin een stel steenlopers een dooie vis aan het kaal pikken waren. En op de Brouwersdam zag er eens één die almaar met een mossel bezig was. Vorige week op de Zuidpier stond weer iets anders op het menu: een zeester.

Dat had ik nog niet eerder gezien, maar vreemd is het natuurlijk niet. Steenlopers schuimen de hele dag door langs het talud, op zoek naar alles wat eetbaar is. En daar valt een zeester ook onder, en zeker het zachte weefsel in het midden tussen de tentakels. Pak ik een zeester vast, dan valt de harde structuur op. Het lijkt wel schuurpapier! Maar voor een steenloper zit er nog genoeg vlees in zo’n harde ster.

Steenlopers zijn in najaar en winter algemene vogels langs de kust. Op de havenhoofden en pieren zie je ze altijd rond lopen. Soms lopen ze bij de vissers langs op zoek naar resten van vis en zeeaas. Deze leuke steltlopers zijn dan ook bepaald niet schuw. Voor fotografen leuke doelwitten om mee te beginnen.

Steenloper op de Zuidpier

De beste verrekijkers om vogels mee te kijken:

Ligt heerlijk in de hand.

Helder beeld, ook bij weinig licht.

Volledig multi-coated lenzen.

Door Roots Magazine verkozen tot beste verrekijker in deze prijsklasse.

Laag gewicht.

Haarscherp beeld.

Relatief laag gezicht.

Waterdicht!

Haarscherp beeld.

Hoogwaardige  lenzen.

Zeer helder en scherp beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Betaalbaar model in deze prijsklasse.

Natuurgetrouw en helder beeld.

Ergonomisch zéér prettig model

Haarscherp beeld.

Superieure kleurneutraliteit.

Hoogwaardige technologie.

Scherp en helder beeld van rand tot rand.

Extreem breed beeld.

Zéér comfortabel.

Dé nieuwe reeks topkijkers van Swarovski. Levert nóg meer kijkgemak, helderheid, lichtheid, contrast en stabiliteit op. En met een gezichtsveld van 159 meter is dit model onovertroffen. De ab-so-lu-te topkijker van dit moment!

Na de NL Pure hét topmodel van Swarovski. Nog altijd een revolutionair model dat garant staat voor levenslang fabuleuze kijkervaringen. En nu ook nog eens behoorlijk in prijs verlaagd!

Hét topmodel van Zeiss dat niet alleen een fantastisch beeld oplevert, maar ook nog eens heerlijk in de hand ligt, weet ik uit ervaring. En het gezichtsveld van 148 meter is ook absoluut top. Een geweldige verrekijker!