sjaak huijer over zijn zeearend

Sjaak vertelt over zijn wonderlijke ontmoeting met een zeearend

Het kan iedereen overkomen in de Hellegatsplaten, maar het overkomt alleen Sjaak. Op een tocht naar vogelkijkhut De zwartkopmeeuw zag hij een zeearend vliegen. De enorme roofvogel streek neer in de top van een boom, maar vloog weer op toen hij Sjaak in de gaten kreeg (of om een andere reden). Hij verdween richting het water en toen?

Toen kwam hij wonderlijk genoeg weer terug. Sjaak stond ondertussen te genieten van twee reetjes die hem door de bloemenzee waren genaderd. De zeearend liet zich van zijn nieuwsgierige kant zien en bleef minutenlang boven Sjaak cirkelen, al dan niet biddend. Zo’n ervaring vergeet je niet licht, en al helemaal niet wanneer je er foto’s van kunt laten zien. Een van de foto’s die Sjaak wist te maken, zie je hierboven. De rest, waaronder ook sfeervolle foto’s van de reetjes, zie je in de vlog hieronder.

De zeearend was een juveniel dat dit jaar uit het ei kroop in de Hellegatsplaten. Het is de allereerste keer dat er zeearenden nestelden in het natuurgebied. Twee jongen vlogen uit, een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje kreeg een zender op zijn rug zodat onderzoekers hem kunnen volgen op zijn tochten.

Bekijk hier de volg waarin Sjaak vertelt over zijn onvergetelijke ontmoeting. Hij doet dat al wandelend door de Inlaag Keihoogte op Noord-Beveland.

Sjaak vertelt over zijn zeearend

De mooiste boeken over roofvogels: