Signalering: Birds from Bricks, LEGO Vogels

Laatst bezocht ik de winkel van de Vogelbescherming en daar zag ik drie vogels die ik niet eerder had gezien: drie LEGO Vogels. LEGO ontwikkelaar Tom Poulsom koos drie vogels, namelijk de kolibrie, de roodborst en de gaai en maakte er LEGO modellen van. Deze prachtige set bestaat uit liefst 580 onderdelen. Ik kwam al speurend op internet van dezelfde Tom Poulsom ook een ontzettend leuk boek tegen: Birds from Bricks.

Ja, je leest het goed. Birds from Bricks. Dit boek is helaas niet in het Nederlands vertaald en alleen in het Engels beschikbaar. Daar staat tegenover dat steeds meer kinderen tweetalig onderwijs genieten en sneller leren dan je denkt. Heb je een kind dat graag met LEGO speelt, dan sla je dus twee vliegen in ene klap: zoon- of dochterlief is urenlang zoet met het bouwen van prachtige LEGO vogels én hij of zij leert ondertussen een beetje Engels.

birds from bricks

Tom Poulsom laat in zijn boek Birds form Bricks zien hoe je vogels van over de hele wereld kunt bouwen. Het boek bevat maar liefst 15 LEGO modellen waarmee je vogels tot in detail na bouwt. Uilen, vinken en zelfs papegaaien! Tom Poulsom legt stap voor stap uit hoe je de LEGO vogels moet bouwen en beeldt de vogels af met kleurenfoto’s. Er is gekozen voor vogels uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië. En je krijgt er meteen ook informatie over de vogels zelf bij. Over zijn gedrag en leefgebied. Een leuker boek voor kinderen die graag met LEGO spelen is er toch niet?

Een kort (Engelstalig) interview met ontwikkelaar Tom Poulsom kun je hier lezen.

Beautiful LEGO: Wild!
Nu ik toch bezig ben: ik kwam ook nog een ander boek tegen met LEGO vogels: Beautiful LEGO: Wild! Ook al Engelstalig. Anders dan Birds from Bricks bevat dit boek prachtige platen uit de natuur. Beautiful LEGO: Wild! is een prachtig kijkboek voor LEGO-fans. Het beperkt zich trouwens niet tot vogels, een van de platen is bijvoorbeeld die van een familie zeeotters die opgebouwd is uit niet minder dan 3.500 LEGO onderdelen. Zoek je nieuwe inspiratie voor LEGO avonturen, blader dan likkebaardend door dit boek en ga daarna direct aan de slag. Je hebt wel een enorme bak LEGO onderdelen nodig. Veel succes en plezier ermee!

Beautiful Lego Wild

LEGO 21301 Vogels
De set van drie LEGO vogels is nu leverbaar via Bol.com. Om de set LEGO 21301 Vogels te bestellen, klik je hier.

Birds from Bricks / Tom Poulsom / Quarry Books / Paperback

Beautiful Lego: Wild! / Mike Doyle / No Starch Press / Paperback

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)