roodborst biesbosch

Roodborst

Van een roodborst kijkt geen enkele vogelaar op in de winter. In elk bosje zit wel een roodborst. Onze eigen roodborsten trekken voor een groot deel naar het zuiden. Maar ons land zit nu tjokvol roodborsten uit het hoge noorden. Ik kwam er eentje tegen tijdens een tochtje door de Biesbosch. Even uit de losse pols gefilmd.

Roodborsten zijn zo schuw nog niet. Ik stopte op de polderweg met aan de rechterkant van de auto deze roodborst. Ik moest mijn camera nog instellen, maar ze bleef gewoon zitten. Een makkelijke soort dus als je wilt beginnen met vogelfotografie. De roodborst blijft zitten én hij laat zich eenvoudig lokken. Eerder schreef ik al een artikel met tips over hoe je een roodborst in je tuin lokt.

recensie de slimste vogelgids jan rodts

Volgende week wordt de Nationale Tuinvogeltelling weer gehouden. De roodborst staat ook altijd in de top tien. Gooi wat vogelvoer in de tuin, een vetbol op de grond of een waterschaal voor de vogels. En je bent praktisch verzekerd van een bezoek van een roodborst. Wil je ook andere tuinvogels snel en eenvoudig leren herkennen, overweeg dan de aanschaf van De slimste vogelgids van Jan Rodts. Door de opzet is het herkennen van de meest voorkomende vogels een koud kunstje. En welke vogel staat er op de voorkant? Precies!

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)