Review: Think Tank Retrospective 30 V2.0 schoudertas Pine Stone

Onmisbaar voor een natuurfotograaf: een stevige tas voor camera, lenzen en toebehoren. Onze tweede Sony A7III doen we in de stevige Think Tank Retrospective 30 V2.0 schoudertas Pine Stone. Deze tas biedt niet alleen veel ruimte, hij is ook nog eens heel stevig en fraai afgewerkt. In dit artikel lees je meer over onze ervaringen met de Think Tank Retrospective 30 V2.0 schoudertas Pine Stone.

review Think Tank Retrospective 30 V2.0 schoudertas Pine Stone

Review: Think Tank Retrospective 30 V2.0 schoudertas Pine Stone

Ik analyseer de tas van boven naar beneden en kom dan natuurlijk automatisch uit bij de inhoud:

  1. Het korte draaghengsel. Hiermee draag je de tas met je handen. De lengte van het hengsel is in beperkte mate instelbaar. Het kan dus niet te lang worden.
  2. De bovenste flap. Deze flap dekt de hele tas af. Het is de eerste laag die de inhoud beschermt tegen stof, vocht en tegen de ergste stoten. De stof is dik en stevig. Regenwater dringt er niet snel in door. De flap hecht zich met klittenband aan de tweede flap.
  3. De tweede flap rits je open en dicht. Deze flap sluit de inhoud hermetisch af. Zou er vocht door de eerste flap doordringen, dan is de kans klein dat het je cameraspullen bereikt. Ook deze flap is gemaakt van degelijke stof die jarenlang meegaat.
  4. Het binnenwerk. Dat bestaat uit verschillende compartimenten waarvan jij de grootte zelf instelt met de verdelers die je met klittenband vast zet. Wij hebben het binnenwerk ingedeeld in vier vakken. Over de hele lengte een smal vak voor de kleinere materialen. Daarvoor drie min of meer vierkante vakken voor de camera, een lens en een microfoon.
  5. Op de voorzijde van deze schoudertas bevindt zich nog een vak dat niet helemaal wordt afgedicht. Een smalle flap in het midden sluit dit vak af. Overigens valt de eerste flap in zijn geheel over dit vak en daarmee is ook dit vak beschermd tegen stof en regen. Hier stoppen wij onze minst kwetsbare spullen in.
  6. Aan de achterzijde van de tas bevindt zich over de hele lengte van de schoudertas nog een vak dat je met een rits afsluit. Omdat dit vak tegen je lijf hangt, blijft het ook droog en schoon. Hier stoppen we wat paperassen in, meer niet.
  7. Het schouderhengsel is veel langer dan het korte draaghengsel. Dit hengsel is robuust en comfortabel. Je kunt de lengte naar wens instellen. Je hangt het over je schouder en er gebeurt niets mee.
  8. De regenhoes tenslotte maakt de tas helemaal waterdicht voor het geval het stevig gaat regenen.

Aan alles merk je dat de Think Tank Retrospective 30 V2.0 schoudertas Pine Stone een oerdegelijke cameratas is. Natuurlijk laat je ook deze tas niet vallen, maar hij kan tegen een stootje en beschermt je cameraspullen tegen stootjes.

Onze ervaringen

Wij gebruiken de Think Tank Retrospective 30 V2.0 schoudertas Pine Stone al jarenlang en we zien nog geen slijtage. We nemen hem graag mee en hij laat zich ook eenvoudig meenemen, ook tijdens een wandeling. We hangen hem over onze schouder, soms gaat hij daarbij over ons hoofd, en dragen hem ongemerkt met ons mee. Deze tas heeft een prijskaartje, maar duurdere camera’s verdienen een goede bescherming. Die bescherming biedt de Think Tank Retrospective 30 V2.0 schoudertas Pine Stone zeker!

Vergelijk de prijzen op: