Review: Swarovski NL Pure 10×32 verrekijker

Ben je op zoek naar het neusje van de zalm op het gebied van verrekijkers? Dan hoef je denk ik niet heel lang te zoeken. De NL Pure lijn van Swarovski biedt ongeëvenaarde kwaliteit. Eerder al plaatste ik een review over de Swarovski NL Pure 10×42, nu is zijn iets kleinere broertje aan de beurs: de Swarovski NL Pure 10×32. Een verrekijker om je vingers bij af te likken!

Verrekijkers voor elke natuurliefhebber

Op CameraNu.nl vind je een groot assortiment verrekijkers. Voor de beginnende en de gevorderde vogelaar, voor kinderen, wandelaars, fietsers, vakantiegangers, etc.

Swarovski NL Pure 10×32 verrekijker

Over de Swarovski NL Pure 10×42 verrekijker schreef ik destijds: ‘Mijn kijkervaring in één zin samenvattend tijdens de test: ‘Het is net alsof ik geen verrekijker voor mijn ogen hou, maar alsof dit simpelweg mijn ogen zijn.’ En eigenlijk kan ik hier ook mijn review over de Swarovski NL Pure 10×32 verrekijker hiermee nu beëindigen. Want voor deze uitvoering geldt hetzelfde. Kenmerken van de Swarovski NL Pure 10×32 zijn:

  • Perfecte handligging.
  • Kristalhelder beeld, van rand tot rand. Geen chromatische aberratie, geen kleurrandjes, natuurlijk beeld.
  • Een ontzettend rustig beeld, viel me op tijdens het testen.
  • Een lichttransmissie van 92% en dat levert een zeer helder beeld op.
  • Gezichtsveld 132 meter op 1.000 meter.
  • Uittredepupil 3,2 millimeter en ook dat is uitstekend (het levert ook een belangrijke bijdrage aan het heldere beeld).
  • Compacte vormgeving én slechts 640 gram. Het is daarmee ook de perfecte compacte verrekijker. Ideaal voor wandelaars, fietsers en iedereen die niet al te veel gewicht willen meezeulen.

Hoogwaardige materialen

Nu zul je misschien tegenwerpen dat je voorkeur geeft aan een lensdiameter van 42 millimeter, omdat er dan nog meer licht naar binnen valt en je langer in schemerige omstandigheden vogels kunt kijken. Daar heb je op zich gelijk in, maar door de hoogwaardige materialen waarmee de Swarovski NL Pure 10×32 verrekijker is uitgerust, hoef je je niet ongerust te maken als je met de 10×32 vogels gaat kijken bij donkerder weer. Deze verrekijker tovert ook dan de vogels prachtig op je netvlies.

Review Swarovski NL Pure 10x32 verrekijker

Geen vette brillenglazen meer

Tjdens de Sovondag legde de vertegenwoordiger van Swarovski me ook uit dat het gebruik van de voorhoofdsteun ook aan te bevelen is. Het zorgt voor een nog stabieler beeld, maar er is nog een belangrijke reden om deze voorhoofdsteun te gebruiken en die reden geldt voor brildragers. Misschien herken je het wel, ik in elk geval wel: als je lang vogels hebt gekeken, dan zijn opeens je brillenglazen vet. Dat komt, omdat je de oogschelpen niet alleen tegen je bril houdt, maar af en toe ook tegen je voorhoofd. En daar worden die oogschelpen vet van. En dat vet komt uiteindelijk ook op de brillenglazen terecht met wazig beeld tot gevolg. Gebruik je de voorhoofdsteun, dan raken de oogschelpen je bril niet meer. En ook komen de oogschelpen nauwelijks meer in aanraking met je voorhoofd. Twee vliegen in één klap dus: stabieler beeld en geen vette brillenglazen meer. Deze voorhoofdsteun kan alleen op de NL Pure modellen geplaatst worden.

Over de oogschelpen of eyecups gesproken: die kun je op heel verfijnde wijze getrapt scherpstelllen. Ik ken geen enkel andere verrekijker waarmee je dit zo verfijnd kunt instellen.

Het neusje van de zalm

Ik herhaal waarmee ik begon: ben je op zoek naar het neusje van de zalm. En moet het een verrekijker zijn die licht van gewicht en compact is? Dan is de Swarovski NL Pure 10×32 verrekijker jouw ideale metgezel tijdens het vogels kijken. Dit model is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een groene en een prachtige oranje kleur.