Review Swarovski EL 8x32 WB groen

Review: Swarovski EL 8×32 WB Swarovision verrekijker

Je bent vogelaar en wandelt of fietst veel. En je wil een verrekijker met een kraakhelder en natuurgetrouw beeld. Plus eentje die niet te zwaar is en makkelijk in een tas of jaszak past. Dan heb ik de perfecte verrekijker voor je ontdekt: de Swarovski EL 8×32 WB Swarovision verrekijker. Het is een model uit de buitencategorie. Dus lees deze review zeker.

Eerst een paar reviews op Cameranu.nl:

‘Deze verrekijker geeft een nieuwe scherpe kijk op de natuur. Het beeld is zo fijn en rustig dat ik er een nieuwe wereld bij heb.’

‘Echt een geweldige kijker! (Mag ook wel voor dat geld). Rustig beeld, veel licht, ook met wandelen fijner dan mijn oude 10×42 EL. Ben er erg blij mee!’

En uit de review op Oppad.nl: ‘Kraakheldere kijker uit de absolute topklasse!” juicht de reviewer van Oppad.nl. Deze brildragende reviewer kwam tot de conclusie dat hij goed geschikt is voor mensen met een bril. “Zet de kijker tegen je brillenglazen en je ziet hetzelfde blikveld als zonder bril.’

De toon is gezet. De Swarovski EL 8×32 WB Swarovision verrekijker is een must-have wanneer je het allerbeste nastreeft. Even een paar superieure specificaties op een rij:

  • Het gezichtsveld op 1.000 meter is maar liefst 141 meter. Dat is werkelijk spectaculair breed!
  • Een close-focus van 1,9 meter. Daarmee is de Swarovski EL 8×32 WB Swarovision verrekijker ook geschikt om insecten, planten en andere objecten op korte afstand te bekijken.
  • Een gewicht van slechts 595 grams. Lekker licht.
  • Een randonscherpte die nagenoeg nihil is. Dus van rand tot rand kraakhelder beeld.
  • Het beeld blijft helder tot in de schemering aan toe. Wie in de bronsttijd van de burlende edelherten wil genieten, heeft met deze verrekijker dus een uitstekend model in handen.
  • De lenzen zijn superieur en ook nog eens bewerkt met allerlei coatings. Zo zijn de lenzen aan de buitenkant bewerkt met een coating die het schoonmaken een stuk vereenvoudigen. Wel met een juiste schoonmaakset schoonmaken! Nooit, nooit, nooit met je zakdoek of andere stoflap.
  • Persoonlijke instellingen kun je vergrendelen. Gaan dus niet zomaar verloren waardoor je de kijker weer opnieuw zou moeten instellen.
  • Het scherpstelwiel is extreem goed afgesteld. Je hoeft het wieltje nauwelijks te draaien om scherp te stellen.
  • En dan natuurlijk alle andere voordelen die Swarovski je biedt waaronder het comfortabele draagsysteem. Daar is goed over nagedacht.

Dan nog iets over de vergroting en de diameter van de lenzen. Ik las pas in Roots Magazine dat 8×32 in de meeste gevallen een flinke verbetering is ten opzichte van een oude verrekijker. Dat komt omdat in de loop van de tijd de technieken sterk zijn verbeterd. Zou je de Swarovski EL 8×32 WB Swarovision verrekijker vergelijken met een 8×42 model van jaren terug, dan zal dit model van Swaroviski het vrijwel zeker winnen. Zelfs al zou je een oud model van een topmerk in handen hebben. Dat de 8×32 dan ook nog eens een stuk lichter is, is dubbele winst.

Eindconclusie: heb je het geld ervoor over, dan is de Swarovski EL 8×32 WB Swarovision verrekijker momenteel de beste optie voor wandelaars en fietsers en voor iedereen die op zoek is naar een lichte verrekijker. Prijstechnisch zit dit model wel in de hoogste prijscategorie.

Vergelijk de prijzen op:

Cameraland bol.com

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)