Review: Swarovski EL 8.5×42 Verrekijker Fieldpackage Pro

Rustiger aan de ogen, geen vertekening van randen op onscherpe randen en een formidabele kleurdiepte. Dat is wat de Swarovski EL 8.5×42 kenmerkt en tot een van de beste verrekijkers van dit moment maakt. In een test van Roots Magazine kwam ik de volgende conclusie tegen: ‘Meest kleurecht en rustigste beeld van de topkijkers.’ En in die test stonden heel wat topkijkers hoor.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Swarovski EL 8.5×42?

Wat de makers van de Swarovski kenmerkt is de rusteloze drang tot verbetering. En daar getuigt de Swarovski EL 8.5×42 ook van. De meeste veranderingen gaan stapje voor stapje. Geleidelijk aan wordt er gewerkt aan een superieure verrekijker. Een van de recente verbetering is de introductie van Swarovision lenzen. Deze hoogwaardige lenzen betekenen minder randvertekening, een scherper beeld, een hoger contrast en een geweldige kleurdiepte. Door toepassing van dit type lens behoren de verrekijkers van Swarovski tot de absolute top. Veel vogelaars beschouwen de Swarovski EL 8.5×42 zelfs als de beste verrekijker van dit moment. Even kijken naar andere kenmerken. Met zijn 800 gram is de Swarovski EL 8.5×42 zeker niet de zwaarste topkijker. Dat is ook heel gunstig. Immers, hoe lichter hoe minder trillingen. De kijker is waterdicht en ook bij strenge vorst blijft het beeld helder. Bij goedkopere kijkers kan bij strenge vorst condensvorming optreden in de kijker. Daar zul je bij deze kijker niet snel last van hebben. De draaibare onderdelen stellen zeer soepel af, ook dat is in één woord super. De Swarovski EL 8.5×42 valt in dezelfde klasse als de nieuwe Leica Noctivid 8×42: in de absolute top.

Persoonlijke voorkeur

Ik zou natuurlijk dolgraag een Swarovski EL 8.5×42 om mijn nek hebben hangen, maar de prijs weerhoudt me. Bovendien wil ik mijn verrekijker nog wel eens in de auto laten liggen. Dat zou ik met zo’n dure kijker al helemaal niet meer durven.

Algemene conclusie

Wie op zoek is naar een absolute absolute topkijker, die komt automatisch (ook) bij de Swarovski EL 8.5×42 uit. Het is geen wonder dat de meeste professionele natuurwerkers met een Swarovski om de hals rond paraderen. Heb je het geld ervoor over, dan niet aarzelen. En zo niet, dan zijn er nog talloze goede verrekijkers die een stuk goedkoper zijn.

Swarovski EL 8.5×42 / Swarovski / Kwalificatie: absolute absolute top

Vergelijk de prijzen op:

Cameraland bol.com
Verwelkom nieuw leven in jouw tuin dit broedseizoen!