Swarovski CL Pocket 8x25 verrekijker

Review: Swarovski CL Pocket 10X25

Zo vaak dat ik mensen tegenkom die met een heel kleine verrekijker rondwandelen. Vraag ik hen waarom, dan is het antwoord steevast: vanwege het gewicht. Ik herken het wel. Een verrekijker van acht ons of meer voel je op den duur wel hangen. Dat is niet te vergelijken met een luxe verrekijker als de Swarovski CL Pocket 10X25. Klein maar fijn! Hij past zelf in je jaszak. En over de kwaliteit niets dan lof.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Swarovski CL Pocket 10X25?

In de allereerste plaats: het formaat. Dat is echt aangenaam klein. En dat betekent ook dat het gezicht heerlijk licht is: slechts 350 gram. Ik verzeker je, dat is echt heel comfortabel, zowel aan je nek als in je handen. Heb je oog voor design, dan zal de  Swarovski CL Pocket 10X25 je ongetwijfeld een goedkeurende blik krijgen. De optiek is ook uitstekend. Dat kun je wel overlaten aan de makers van Swarovski. De Swarovski CL Pocket 10X25 stelt op 2,5 meter scherp. Dat is geen verbluffende prestatie, maar wel goed genoeg om vlinders mee te kijken. De lichtsterkte is verrassend goed voor een kijker met lenzen die een doorsnee hebben van 2,5 centimeter. Spreekt vanzelf dat deze verrekijker het in de schemering zal afleggen tegen een verrekijker met een grotere lensdiameter, maar daar kies je dan ook bewust voor. De hoogwaardige lenzen vertonen aan de randen geen afwijkingen. Een leuk element is dat hij waterdicht is tot 4 meter diepte. Nu heb ik nog nooit een verrekijker in een vijver of plas laten vallen, maar het zal je maar gebeuren… Tot slot het gezichtsveld. Bijna 100 meter. Dat is voor zo’n compacte verrekijker uitstekend.

Ervaringen van andere gebruikers

Klik hier om ervaringen van andere gebruikers te lezen.

Persoonlijke voorkeur

Nou, voorlopig koop ik geen nieuwe verrekijker, want ik ben tevreden met de kijker die ik heb. Maar zou ik met het vliegtuig op vakantie gaan, en moet ik op het gewicht letten, dan zou ik denk ik de aanschaf van een lichtgewicht verrekijker als de Swarovski CL Pocket 10X25 zeker overwegen.

Vergelijkbare modellen

Modellen die zich kunnen meten met de Swarovski CL Pocket 10×25 zijn de Leica Trinovid 10×25 BCA en de Zeiss Victory Compact (hoewel de laatste een vergroting van 8 x heeft).

Algemene conclusie

Ben je de hoge gewichten aan je nek beu, schaf dan een compacte verrekijker aan. Ben je een serieuze vogelaar, dan ontkom je denk ik niet aan de aanschaf van een befaamd merk. Je hebt bij een pocketverrekijker echt topkwaliteit nodig wil je volwaardig kunnen vogels kijken. Met de Swarovski CL Pocket 10X25 heb je die topkwaliteit in handen. Topkwaliteit die een prijs heeft, maar niet zo hoog als de ‘grote’ modellen van Swarovski.

Swarovski CL Pocket 10X25 / Swarovski / Kwalificatie: ideale kijker voor wie lichter wil

Vergelijk de prijzen op:

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)