Review Swarovski CL 8x25

Review: Swarovski CL 8×25

Welke review ik ook lees, de Swarovski CL 8×25 wordt alom geprezen als de beste compacte verrekijker van dit moment. Het is licht én heel erg compact. Opgevouwen pas hij in menig jaszak. Heel handig voor wandelaars en fietsers die niet veel gewicht met zich mee willen zeulen. Lees hier mijn review.

Maar de Swarovski CL 8×25 koop je natuurlijk niet alleen vanwege zijn lichte gewicht en compacte formaat. Deze verrekijker, hoog geprijsd, koop je vanwege de kwaliteit van het beeld. Door de hoogwaardige lenzen is het beeld namelijk haarscherp en de kleuren zijn natuurgetrouw. Details worden haarscherp in beeld gebracht. Ik las zelfs ergens dat je deze pocket verrekijker best als volwaardige verrekijker kunt beschouwen. Nou, als ik nog eens een nieuwe verrekijker ga aanschaffen, dan weet ik het wel. Dan is de Swarovski CL 8×25 in elk geval een serieuze optie.

De close focus ligt op 2,5 meter. Dat is goed genoeg om er ook insecten mee te kunnen kijken. Ik beschouw deze close focus als redelijk. Het gewicht is met zijn 345 gram ontzettend aangenaam. Deze verrekijker voel je echt niet om je nek. Het gezichtsveld op 1.000 meter is 119 meter en dat is voor zo’n compacte verrekijker prima. De garantie is 10 jaar en dat biedt vertrouwen.

Eindconclusie: ben je op zoek naar een lichtgewicht verrekijker waar je goed mee kunt vogels kijken, dan is de Swarovski CL 8×25 momenteel de beste optie. Hou er wel rekening mee dat een pocket verrekijker in de schemering het zal afleggen tegen een 8×42 of 8×32. Maar daar staat dus dat ene grote voordeel tegenover: draagcomfort vanwege het ultra lage gewicht. En gewoon een verbluffend goed veel in omstandigheden om normaal tot veel licht.

Prijsvergelijker:

Cameraland bol.com

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)