Review: Lowepro Flipside 500 AW II

We zouden een midweek doorbrengen op Texel en oorspronkelijk zouden we de fietsen meenemen. Hoe neem je dan je camera met grote lens mee? Niet op de bagagedrager, zou ik zeggen! In je handen lukt ook niet. Er was maar één optie: op mijn rug, in een stevige rugzak. Maar in welke rugzak zou mijn Sony A7iii + Sony 200-600 millimeter lens passen? Ik vroeg CameraNu advies en dat kwam uit op de Lowepro Flipside 500 AW II. Zoveel geld had ik nog niet eerder neergeteld voor een rugzak, maar de clou van deze bespreking geef ik alvast prijs: deze rugzak is de prijs meer dan waard!

Verrekijkers voor elke natuurliefhebber

Op CameraNu.nl vind je een groot assortiment verrekijkers. Voor de beginnende en de gevorderde vogelaar, voor kinderen, wandelaars, fietsers, vakantiegangers, etc.

Stevig. Comfortabel. Veel ruimte. Veel ruimte voor vakjes die je ook nog eens zelf kunt indelen. Plus veel verborgen vakjes. En ook nog een rits die precies op de juiste plaats zit. En koorden waarmee je de rugzak helemaal instelt op jouw lijf. Waterdicht bovendien. Een samenvatting van de sterke punten van de Lowepro Flipside 500 AW II.

Stevig. Jazeker, telkens als ik de rugzak oppak, voelt hij ontzettend stevig aan. Noem het degelijk. Natuurlijk zet ik de rugzak heel voorzichtig neer op de grond. Liever leg ik hem neer, zodat mijn camera niet op de grond rust. Maar in welke stand de rugzak ook op de grond staat of ligt, het voelt solide aan. Mijn camera is er op en top veilig in. Dat komt door de stevige en dikke materialen die zijn gebruikt.

Comfortabel. Ook dat. Mijn vorige rugzak was een slap ding, waar mijn camera met lens niet inpast trouwens. Ik vulde die rugzak dus met ‘randzaken. Maar eerlijk is eerlijk: die rugzak zat niet als gegoten. En dat zit de Lowepro Flipside 500 AW II wel. Schouderbanden, borstband en buikband heb ik helemaal ingesteld op mijn lijf. Het ding zit werkelijk als gegoten. Wat ook bijdraagt aan het comfort is het feit dat aan de bovenkant ook een draagband zit. Voor het geval je de rugzak niet op je rug draagt. Als ik hem naar de auto draag, bijvoorbeeld. Die draagband is voorzien van anti-slip materiaal. Je laat hem dus zomaar niet vallen. Comfortabel en dus ook nog eens betrouwbaar als het gaat om veiligheid en stevigheid. Ik ben er erg blij mee.

review Lowepro Flipside 500 AW II Zwart rugzak

Veel ruimte. Wat heet. Het hoofdvak kun je indelen zoals je wilt. Ik heb een groot deel ingeruimd voor mijn camera met lens. De camera aan de bovenkant, de lens aan de onderzijde. Zou het hele geval ergens op rusten, dan is het de lens die mijn camera draagt. De omliggende vakken heb ik gevuld met een macrolens, wat praktische spullen, zoals mijn portemonnee, schoonmaakdoekjes, microfoon en zo. En als dat niet voldoende is, dan zit er in de klep ook nog een vak verborgen. Handig, want dat vak in de klep laat zich heel eenvoudig openritsen, ook door iemand die achter je staan. Wil je het grote vak openen, dan moet je de rugzak afdoen, want de rits zit op je rug. Daar is over nagedacht: je camera zal niet ongemerkt gejat worden. De waterfles kan ik één van de gaasvakken aan de zijkant, hoewel ik nog zo zuinig ben op de tas dat ik dat nog niet heb gedaan (die gaasvakken gaan op den duur een beetje slap hangen, en dat wil ik voorkomen). Een lichtgewicht statief zou je ook aan de tas kunnen bevestigen, maar mijn statief is zo zwaar dat ik hem moet dragen.

Waterdicht is de Lowepro Flipside 500 AW II ook. Er zit bovendien een regenscherm in. Maar dat vind ik normaal.

Het gewicht van de rugzak verraadt zijn degelijkheid: ruim 2 kilo. Heb ik hem leeg in de hand, dan merk ik daar niet veel van. Gevuld op mijn rug ook niet, omdat hij als gegoten aanvoelt. Maar het is niet gering.

Formaten

Buitenmaten (bxdxh) 32 x 32.5 x 55cm
Breedte buiten 32cm
Diepte buiten / 32.5cm
Hoogte buiten | 55cm
Binnenmaten (bxdxh) 30 x 19 x 48cm
Breedte binnen — 30cm
Diepte binnen / 19cm
Hoogte binnen | 48cm
Gewicht 2050gr
Materiaal Nylon
Kleur Zwart
Fabrieksgarantie Levenslang

Conclusie

jako van gorsel de visdief

Van veel dingen moet ik bekennen dat ik ze veel eerder had moeten aanschaffen. Zo had ik niet eerst vijf jaar lang moeten filmen met een compact camera. Ik had veel eerder moeten overstappen op een systeemcamera. En datzelfde geldt voor deze rugzak. Die had ik ook veel eerder moeten aanschaffen. De Lowepro Flipside 500 AW II is duur, het vergt een behoorlijke investering, maar elke gram van de tas is de investering waard. Dat je levenslange fabrieksgarantie krijgt, zegt ook wel iets. Deze tas is niet zomaar in elkaar genaaid, dit is degelijkheid gecombineerd met comfort. Ik ben er dus ontzettend blij mee! Deze rugzak is de prijs meer dan waard!

N.a.v. Lowepro Flipside 500 AW II

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)